У Білоберізькій ОТГ добудовують ЦНАП


У Білоберізькій ОТГ, на Верховинщині, продовжують будівництво Центру надання адміністративних послуг.

 

Після утворення Білоберізької ОТГ виникла необхідність покращення надання адміністративних послуг жителям громади, а оскільки найближчий ЦНАП знаходиться у районному центрі селищі Верховина, за 36 км від адміністративного центру ОТГ, це створювало значні незручності в отриманні громадянами адміністративних послуг, інформує кореспондент Фіртки.

 

Тому ЦНАП вирішили спорудити в селі Устеріки, яке розташоване на вигідній транспортній розв’язці.

 

У відбудованому приміщенні окрім ЦНАПу планують облаштувати адміністративну будівлю та поліцейську станцію.

 

Сільський голова Білоберізької ОТГ Дмитро Іванюк розповідає, цю будівлю спорудили на місці довгобуду, який почали зводити ще у 1986 році.

 

Для нової споруди через зміну стандартів та норм довелось внести багато змін: укріпити фундамент, стіни, поміняти перегородки, утеплити фасад.

 

«Колись тут планувався садок. В рамках децентралізації за погодження з депутатами та активом села ми визначили пріоритет, що потрібно провести реконструкцію та перенести адміністративну будівлю з села Білоберізка в Устеріки. Сюди населенню буде ближче доїжджати та отримувати якісні та швидкі послуги», - розповів Дмитро Іванюк.

 

ЦНАП у Білоберізькій громаді відкриють за підтримки Програми "U-LEAD з Європою". На сьогодні в області функціонують 19 Центрів надання адмінпослуг. До кінця 2021 року у всіх 62 ОТГ області працюватимуть такі ЦНАПи. 

 

Наближення публічних послуг до громадян є основним пріоритетом реформи децентралізації.