Суд зобов'язав будівельну компанію "Мельник" сплатити 1,2 млн грн пайової участі

Господарський суд Івано-Франківської області вирішив стягнути з ТОВ "Будівельна компанія "Мельник" 1 227 135, 36 гривень пайової участі замовників будівництва у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

Йдеться про будівництво багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення на вул. Симиренків, 2А.

 

У єдиному державному реєстрі судових рішень йдеться про те, що замовник будівництва не перерахував пайовий внесок у створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Івано-Франківська відповідно до умов договору від 18.01.2018 № 8. Вказується, що забудовнику направлялась претензія з вимогою сплатити наявний борг, який Мельник визнав, але не сплатив.

 

Натомість забудовник подав зустрічний позов, мовляв, згідно з технічними умовами від 28.07.2016 № 246 на приєднання до централізованих систем водопостачання і каналізації ТОВ "Будівельна компанія "Мельник" виконало роботи з прокладання міжквартального водопроводу по вулиці Софіївка - Героїв УПА на загальну суму 712 582, 80 гривень.

 

Тоді Івано-Франківська міська рада зменшила розмір пайової участі замовників будівництва на вказану суму.

 

Втім, оскільки будинок був прийнятий в експлуатацію 26.01.2018р, а пайову участь на час розгляду позову забудовник не сплатив, то на рішення суду це не вплинуло.

 

Ухвала набрала законної сили 26.12.2018, та може бути оскаржена.