Стильна реконструкція будинку в Редмонді

Студія Giulietti Schouten Architects завершила оновлення фермерського будинку, в результаті чого були розширені три кімнати, а внутрішній простір набув більш функціонального вигляду.

Будинок розташований на краю каньйону з видом на річку Дешутес. Існуюча будівля вимагала реконструкції, яка б значно покращила зовнішній вигляд і змінила б функціональне зонування простору.
Після реконструкції відмінною рисою котеджу можна назвати функціональність. Розподіл простору будинку на різні зони досить умовний і максимально простий. Кожне приміщення відповідає своєму призначенню.
Хол, вітальня, їдальня на першому поверсі об'єднані в єдину зону. Кабінет, спальня, гостьовий простір для проведення музичних вечорів займають другий поверх. Всі вони, хоча і витримані в одному стилі, але, безсумнівно, мають різні темпераменти. При цьому своєрідним є і сам принцип формування та взаємозв'язку структур, які утворюють інтер'єр.
У стилістиці будинку сьогодні годі й шукати і натяку на первинне планування будинку, що зазнало серйозної реконструкції. Архітектори принципово змінили концепцію простору, запропонувавши варіативну просторову структуру, яка б відповідала ідеї різних культурних вимірів. Три нових сучасних доповнення скасовують структуру будівлі і створюють більш функціональний план.
Осередок цього житла - домашнє вогнище. У центрі вітальні - чорний модернізований камін, навколо якого може зібратися вся родина. Розташування каміна в осьовому центрі сходів закладає інтригу. За задумом архітектора, це вдвічі підсилює просторовий ефект, заснований на контрастах і опозиціях форми, кольору і світла.
Найбільш ігривою, по суті, є дерев'яна стеля. У ній «працює» форма, «звучить» колір. Тут можна відчути початок тієї теми, яка пройшла крізь все декоративне рішення інтер'єру. Ми маємо на увазі ставлення небагатослівних квітів (білого, ніжно-сірого відтінків) і натурального дерева, що дозволило візуально збільшити простір.