Случик: Те що відбувається в сфері містобудування в Івано-Франківську - концентрована суміш корупції, непрофесіоналізму та халатності

Член тимчасової комісії по забудові навколо озера Тарас Случик вважає, що "для того щоб припинити "гвалтування" міста треба всього лише політичну волю міської влади, щоб визначити прозорі правила і їх запровадити".

"Стратегічне питання розробки та затвердження детальних планів території, які визначають де, що та як буде будуватись, яка ціна квартири, як буде функціонувати транспортна система, де парк, а де буде садочок чи парковка розглядається без завчасно оприлюднення матеріалів, тобто депутати голосують майже "в сліпу" як на пленарці так і на постійних депутатських комісіях, - каже Тарас Случик. - Мова про розробку плану зонування міста чи розробку комплексних ДПТ, а не виривання кавалків під конкретний будинок чи фірми, мова навіть не йде і здається що про це ніхто не збирається думати. Як результат хаос, корупція, а потім вилізає величезна кількість проблем з транспортом, садочками та екологією".

Нагадаємо, сьогодні на засіданні земельної комісії Івано-Франківської міської ради розглядалось шість питань про затвердження детальних планів територій (ДПТ) забудови.

Зокрема, планують змінити цільове призначення землі шести кварталів у місті.