Скільки газу потрібно Україні на опалювальний сезон 2019-2020

Нафтогаз підрахував, що для наступного опалювального сезону Україні потрібно не менше 20 млрд куб. м газу. Але компанії для закупівлі палива потрібні додаткові гроші.

Згідно з підрахунками «Нафтогазу» аби без ризиків пройти цю зиму, необхідно закачати на три мільярди кубометрів газу більше ніж торік та підготувати ГТС до роботи в реверсному режимі. Для підтримки тиску у разі повної зупинки транзиту Україні необхідно не менше 20 млрд куб. м газу. Про це «Нафтогаз України» повідомив у Facebook.

 

Повідомляється, що станом на 10 червня в українських підземних сховищах газу – 12,05 млрд куб. м. Зазвичай опалювальний сезон в Україні розпочинається, коли середньодобова температура протягом трьох діб становить 8 або менше градусів. Минулого року перед стартом опалювального сезону в підземних сховищах 17,1 млрд куб. м газу.

 

АлеНафтогазу для цього потрібні додаткові гроші – приблизно $1 млрд кредитних коштів для закупівлі газу. Цю суму можна отримати за рахунок випуску єврооблігацій, повернення частини боргу перед компанією з компенсації за покладання спеціальних зобов'язань (ПСО) або залучення коштів у міжнародних інвесторів.

 

Джерело