Що таке квартира-студія та які варіанти є в Івано-Франківську


Невелика за площею, але функціональна квартира, яка буде комфортним місцем для життя, економитиме час і витрати на комунальні послуги, дозволить реалізувати різні дизайнерські рішення навіть при малій квадратурі.

 

Усе це про квартиру-студію, основна характеристика якої — відсутність стін між кухонною зоною та зоною сну, відпочинку. Звісно, є розділення з санвузлом і гардеробною-коморою, якщо вона передбачена. Також на ринку нерухомості наявні однокімнатні квартири, які теж позиціонують, як квартири-студії, оскільки там кухня об'єднана з вітальнею і коридором.

 

Але переважно простір тут один, а зонування здійснюється за допомогою деталей інтер'єру та різних дизайн-рішень. Такий варіант планування житла останніми роками дуже популярний, адже запити сучасного покоління змінюються. Молодь потребує оптимізованого простору, щоб менше часу витрачати на прибирання, економити кошти, бути гнучкими та мобільними.

 

Тож можна виділити основні переваги квартири-студії:

 

  1. Економія часу на приведення квартири до ладу. Квартири-студії мають невелику площу, що означає невеликий простір для прибирання. Це дозволяє витрачати менше часу на хатні обов'язки, більше присвячуючи його роботі, навчанню, хобі чи відпочинку.
  2. Незначні витрати. Чим менша площа квартири, тим меншою буде оплата за опалення та електроенергію. Також купити, орендувати квартиру-студію можна за нижчу ціну, на відміну від однокімнатних квартир.
  3. Оптимізований простір. Компанії забудовники продумують кожний квадратний метр таких квартир. Тож вони мають оптимальне планування, яке надає можливість ефективно використовувати простір без зайвих перегородок.
  4. Адаптовані під різний дизайн. На перший погляд, квартири-студії не вимагають складного та дорогого ремонту з використання дизайн-проєкту. Проте реалізовувати на невеликій і відкритій площі сучасний дизайн набагато простіше та дешевше. Тому такі площі легко адаптовуються під будь-які сучасні рішення та відкривають можливість для власників створити простір, який відповідає їхньому стилю життя.
  5. Квартира-студія надає власнику гнучкість і мобільність. Для тих, хто часто змінює місце роботи, чи навчання, або може в будь-який момент зірватися та змінити місто проживання, важливо мати змогу швидко переїхати. Тому зазвичай такі люди обирають невелике та не дуже дороге житло. І саме квартира-студія підходить для тих, хто веде мобільний спосіб життя і не хоче бути прив'язаним до чогось великого з багатьма речами.

 

Які існують недоліки квартири-студії?

 

1. У такій квартирі не всі меблі будуть доречними. Габаритні шафи чи великі столи займатимуть багато місця і можуть створювати перешкоду для пересування. Тому варто підбирати функціональні, вбудовані меблі, меблевий гарнітур до стелі, розкладні столи та дивани.

 

2. У квартирі-студії обмежена можливість зберігати багато речей, особливо таких, що займають велику площу. До прикладу, не зручно буде приносити у квартиру велосипед чи дитячий візочок. Та й загалом через відсутність великих шаф зберігати безліч речей буде проблематично. Але деякі девелопери передбачають у квартирах невеличку кімнату, яку можна використовувати як гардеробну чи комору.

 

3. Аромати під час приготування їжі розповсюджуються по всій квартирі. Тому на допомогу може прийти провітрювання та потужна витяжка.

 

4. Також тут не дуже комфортно проживати великою кількістю людей. Такий варіант житла ідеальний для життя наодинці або у парі.

 

5. Ще один мінус такого планування — це відсутність особистого простору, адже немає розділених кімнат, кухня та спальня є одним простором. Тому якщо у квартирі живе двоє людей — вони постійно перебувають в одній кімнаті. Для когось це може не бути недоліком, в іншому випадку варто знаходити компроміси та давати можливість одне одному на час наодинці.

 

6. Не всі стилі інтер'єру підійдуть для дизайну у квартирі-студії. Адже помпезне бароко, класицизм чи розкішне рококо вимагають великої площі для розміщення дорогих і габаритних меблів та декоративних елементів, які просто не впишуться у компактний простір. Тож звертайте увагу на сучасні стилі, які гармонійно поєднують естетику та функціональність, дозволяючи максимально ефективно використовувати кожен квадратний метр.

 

Який дизайн обрати для однокімнатної квартири-студії?

 

Для однокімнатної квартири-студії найкраще підійдуть мінімалізм, сучасний лофт або скандинавський стиль.

 

Оскільки для цих дизайнів характерні прості форми, мінімум зайвих деталей, функціональність і зручний простір.

 

  1. Мінімалізм з простими лініями, нейтральними кольорами та мінімумом меблів може стати ідеальним варіантом для вашої квартири-студії. Там кожна деталь виконує корисну функцію та допомагає уникнути безладу у просторі.
  2. Лофт підійде вам, якщо ви любите неординарні рішення. Цегляні стіни, бетонні стелі, залізні деталі створюють атмосферу промислового простору, яка цікаво виглядає в невеликих приміщеннях.
  3. Скандинавський стиль, який вирізняється пастельними, білими тонами, природними матеріалами та м'яким текстилем зробить вашу квартиру-студію дуже затишною. Світлі кольори візуально збільшать простір, а дерев'яні елементи додадуть теплоти та природності.

 

 

Загалом рекомендуємо, створюючи дизайн для квартири-студії, зважати на ергономіку меблів, багатофункціональні предмети, які можна легко скласти, щоб максимально ефективно використовувати простір.

 

Варіанти та способи зонування

 

Меблі можуть вирішувати завдання із зонуванням квартири-студії. Використовуючи елементи, такі як стелажі, дивани або навіть кухонні острови, можна візуально та практично розділити простір на окремі зони для готування їжі відпочинку, роботи та прийому гостей. Наприклад, відкритий стелаж може бути перегородкою між кухнею та спальною зоною.

 

Різне покриття підлоги: плитка на кухні, паркет у відпочинковій зоні. Різні типи освітлення також можуть слугувати варіантом зонування квартири. Локальні світильники, підсвітка, бра та люстри можуть створити різну атмосферу в кожній зоні.

 

 

Кольорові акценти завдяки фарбуванню стін у різні кольори або використання різних шпалер. Це допоможе чітко окреслити межі кожної зони.Створення подіуму або другого рівня у квартирі, якщо це дозволяє висота стелі. Піднявши частину підлоги, ви можете створити окремий простір, наприклад, для спальної зони. Використання рослин у горщиках для створення природного розмежування зон. Килими також  допомагають визначити межі зон, створюючи при цьому затишок у кімнаті. Всі ці методи можуть бути скомбіновані для досягнення найкращого результату, забезпечуючи як функціональність, так і естетичну привабливість вашої квартири-студії.

 

Квартири-студії від blago

 

Де купити квартиру-студію в Івано-Франківську? Якщо у вас виникає таке запитання, то ми зібрали добірку таких квартир у ЖК від blago. Manhattan UP  - комплекс на етапі будівництва, який складатиметься з унікальних шести кварталів із зеленими закритими від авто дворами, розвиненою інфраструктурою, підземним паркінгом, басейнами на даху кожного будинку та з багатьма іншими унікальними рішеннями.

 

Тут спроєктовані квартири-студії з балконами або лоджіями. Вікна панорамні, на всю площу зовнішньої стіни. Це забезпечить велику кількість природного освітлення та тепла.

 

 

Паркова Алея  — проєкт, який є зразком сучасного житла комфорт-класу поруч з екозоною. Завдяки розташуванню тут спокійно, повітря чисте, поруч річка для відпочинку. Різноманітна інфраструктура на перших поверхах будинків спрощує повсякденні турботи.

 

Й що не менш важливо, тут — функціональні планування квартир, які зроблять життя ще комфортнішим. У Парковій Алеї є квартири-студії, які можна перетворити на однокімнатні, якщо у вас все ж є бажання розділити простір.

 

 

SKYGARDEN  — це «живий» комплекс з власним озером і прибудинковою green-зоною площею 30 тис. кв. м. Також там спроєктовано закритий двір з великим дитячим майданчиком і спортивним полем, торговий центр, підземний паркінг і багато іншого для природно-інноваційного життя у пішій доступності до центру міста.

 

Тут є можливість обрати квартиру-студію на видовому поверсі, з балконом, щоб бачити з вікна красиві краєвиди.

 

ЖК Comfort Park  розташований в мікрорайоні Пасічна, поруч з річкою. Тут на вас чекають входи та виходи в будівлі врівень з землею, без сходинок чи інших підвищень, безключовий вхід у під’їзд, освітлені дизайнерські холи, декоровані деревʼяними ламелями, великі комфортні ліфти.

 

У цьому ЖК ми пропонуємо однокімнатні квартири з вільним плануванням. Тобто ми можемо не зводити стіни між кухнею та відпочинковою зоною, створивши для вас простору квартиру-студію.

 

Для консультації щодо наявних квартир та їх вартості — телефонуйте:  +38 (067) 761-28-35