Прикарпатцям пропонують не їхати на заробітки, а будувати Гобітхіл


У Верховинському районі Івано-Франківської області будують казкове містечко Гобітхіл, дещо схоже на новозеландський Хобітон.

 

Про це в мережі повідомив Андрій Боєчко.

 

Ініціаторам ідеї дуже потрібні кваліфіковані столяри, будівельники, гончарі, сантехніки, електрики, садівники.

 

«Розумію, що ви поїхали за кордон не від «солодкого» життя, кожен заробляє собі на проживання, важко працюючи на іноземних господарів. Тому обіцяю, — якщо ви хороший спеціаліст і порядна та чесна людина, то ваша заробітна плата у нас буде не нижчою, ніж в Польщі чи Чехії. Раптом хтось з Верховини чи району нині розглядає для себе можливість трудової міграції — не кваптеся, спочатку зв’яжіться зі мною, можливо, наші умови оплати праці будуть тотожними тим, які пропонують вам за кордоном. Дуже дякую всім, хто захоче разом з нами побудувати в Україні казку», - написав Боєчко.

 

Ініціатор каже, що зведення такого поселення стало можливим завдяки програмі розвитку Карпат, яку уряд анонсував кілька місяців тому.

 

«Саме зелений туризм і є тим механізмом, який дозволить повернути в наші гори повноцінне життя. Вже в травні ми запросимо на відкриття Hobbithills і ви на власні очі побачите, як у Карпатах народиться Казка», — впевнений Андрій Боєчко.

 

Поки з запланованих 25-30 будиночків споруджується лише 7 — однокімнатні і двокімнатні. Там буде опалення й електропостачання, каналізація, меблі, сантехніка, електрична плитка. Всі меблі, підлога і стіни зроблені з натурального дерева місцевими майстрами.

 

Попередня вартість готового під ключ однокімнатного будиночка оцінюється в 10-11 тисяч доларів, двокімнатного — в 12-13 тисяч доларів.