Прикарпатські богатирі хочуть збудувати у Франківську спортивний комплекс


Сьогодні на сесії Івано-Франківської міської ради відомі українські стронгмени Василь Вірастюк та Сергій Конюшок презентували проект з будівництва в Івано-Франківську спортивного комплексу силових видів спорту.

 

Як розповів Василь Вірастюк, дана ініціатива не потребує залучення державних коштів, а асоціація стронгменів буде будувати власними силами, пише Фіртка.

 

Наразі спортсменам просять депутатів підтримати їх ініціативу та знайти земельну ділянку розміром 60 на 60 метрів для зведення спорткомплексу.

 

«Ми без державної підтримки з кожним роком розвиваємося. Сьогодні маємо проект щодо побудови в Україні мережі спортивних комплексів силових видів спорту, який надаватиме фахові та якісні послуги, а також робочі місця для кваліфікованих тренерів» - наголосив Сергій Конюшок.

 

За проектом комплекс матиме не тільки закриті зали, але і відкритий майданчик. Площа спорткомплексу 1250 метрів квадратних.

 

Також, він працюватиме у двох режимах: бізнес - з 07.00 до 12.00 та з 17.00 до 23.00; соціальний – з 12.00 до 17.00.

 

На сесію міської ради підтримати ініціативу прийшов голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль.

 

«Вважаю такий проект правильним – це приклад того, як інвестор повинен заходити заходить у регіон. Проект надзвичайно гарний та якісний. Івано-Франківськ має шанс першим отримати таку родзинку», - наголосив Денис Шмигаль.

 

Міський голова Руслан Марцінків наголосив, що депутати підтримають даний проект і знайдуть відповідну земельну ділянку.

 

Попередньо спорткомплекс планують побудувати біля стадіону "РУХ" або на території спорткомплексу "Електрон".