Половина жителів Європи будуть виробляти власну електрику

За даними дослідження фірми CE Delft, до 2050 року більше половини жителів Європи зможуть виробляти власну поновлювану енергію.

83% сімей в ЄС стануть «громадянами енергетичної системи» - будуть вносити свій внесок у виробництво, споживання або зберігання енергії, тоді як близько половини сімей, приблизно 113 мільйонів, стануть активно виробляти власну електрику, пише CleanTechnica.

«Час енергетичних динозаврів пройшло», - вважає Тара Коннолі, політичний радник Greenpeace EU.

Крім того, доповідь наголошує зростаючу важливість цих «громадян енергетичної системи» для успішного переходу до змішаної енергії. Зараз правові та бюрократичні перепони заважають тим, хто хотів би зайнятися виробленням чистої енергії у себе вдома. Однак прийняття правильних законів дозволить таким громадянам прокласти шлях до гладкому та ефективному переходу до відновлюваної енергії.

«Це свідчить про те, що люди мають силу змінити енергетичну систему Європи, - каже Моллі Уолш, представник природоохоронної організації Friends of the Earth Europe. - Нам потрібно зберегти в загальноєвропейських і національних законах право людей на виробництво власної відновлюваної енергії ».

Знайдені докази альтернативної теорії виникнення життя.

Житель Австралії Клейтон Ліндон не став чекати 2050 року і вже перейшов на власне виробництво і зберігання електроенергії. Він обладнав свій будинок сонячними панелями, сонячними инверторами і шістьма батареями Tesla Powerwall загальною ємністю 38,4 кВт * год. Це дозволяє заощадити йому $ 13 000 в рік.