Підземні смітники у Франківську будуватимуть за польською технологією


Про це повідомив заступник міського голови-директор Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Михайло Смушак.

 

За його словами, польську технологію влаштування підземних контейнерних майданчиків обрали через те, що вона дешевша, пише «Західний кур’єр».

 

«Ми думаємо над тим, щоб влаштувати підземні смітники максимально дешево. Знайшли декілька варіантів таких смітників, які будуть відносно дешевші і не потребуватимуть додаткових механізмів. Зупинилися на польському варіанті»,– каже М. Смушак.

 

Віцемер зазначив, що сміття під землею будуть збирати у великі багаторазові мішки, а поруч встановлять три контейнери для роздільного збору пластику, паперу і скла.

 

«Є великі спеціальні мішки, які замінюють 4-5 звичайних контейнерів. Приїжджає машина, витягує цей мішок і забирає сміття. Така технологія є в рази дешевшою, а влаштування таких підземних майданчиків відносно просте», – каже М. Смушак.

 

Він також додав, що перевізники сміття придбають два нові спеціалізовані сміттєвози, які обслуговуватимуть підземні контейнерні майданчики.

 

«Ми домовилися з перевізниками, що у них буде дві машини. Бо це теж важливо, щоб були машини, які зможуть ці мішки витягувати і забирати з них сміття», – сказав М. Смушак.