ОСББ для "чайників": що робити з поганим керівником

Звільнити керуючого можна тільки зібравши загальні збори і отримавши згоду більше 50% власників.

Як відомо, в будинках, де не буде прийнято рішення про управління будинком, виконавчий орган місцевої влади сам призначить керівника. Цей керуючий буде працювати в будинку рік, навіть якщо мешканці продовжать і успішно завершать створення ОСББ.

"Кому скаржитися, якщо керуючий буде не влаштовувати мешканців? Чи можна звільнити керуючого?"

Законом 417 передбачено, що якщо до 1 липня 2016 року в будинку не створено ОСББ або власники самі не вибрали на зборах управителя, не оформили це рішення протоколом зборів і не направили це рішення в ОМС – в таких будинках, виконавчим органом місцевої ради, на конкурсних засадах буде призначатися управитель, пише Сегодня.

При цьому договір з управителем терміном не менше ніж на рік, буде підписуватися від імені власників будинку, уповноважена особа місцевої ради.

Скаржитися нікому. Закон 417 визначив, що за все в будинку відповідають співвласники квартир і нежитлових приміщень. Не подобається управитель – переобиратися або створюйте ОСББ.

Звільнити керуючого можна тільки зібравши загальні збори і отримавши згоду більше 50% власників, яким належать понад 50% квадратних метрів площі.