Окружний адмінсуд призупинив уведення в дію ДБН "Планування і забудова територій" з 1 вересня, - Зубко

У четвер, 30 серпня, Київський окружний адміністративний суд призупинив дію наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, яким затверджено державні будівельні норми (ДБН) "Планування і забудова територій".

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на своїй сторінці в Facebook. 

 

За його словами, будівельні норми повинні були набути чинності 1 вересня. 

 

"Сьогодні ми отримали ухвалу Окружного адміністративного суду Києва, який задовольнив позов ландшафтної компанії про призупинення дії наказу Мінрегіонбуду "Про затвердження ДБН Б. 2.2-12:2018 "Планування і забудова територій", - повідомив Зубко.

 

І назвав такі дії судовою атакою на реформу. 

 

"Мотиви судової атаки на нас - відстрочити введення в дію нових ДБН", - сказав він. 

 

За його словами, Міністерство підготувало клопотання про скасування призупинення дії наказу. 

 

Також Зубко уточнив, що однією з головних змін у Державні будівельні норми в частині "Планування і забудова територій" є введення "блакитних" і "зелених" ліній.

 

"Блакитні" лінії обмежують висотність забудови, "зелені" - забудову зелених зон у населених пунктах.

 

"Ми посилили норми з безбар’єрності та доступності, посилили умови безпеки громадян, передбачили обов’язковість будівництва дитсадків та шкіл; вдосконалили систему дорожнього руху; упорядкували паркування. Та ще багато всього, що вже на стадії планування та проектування має забезпечити комфортне проживання для людей", - написав міністр.