Обсяги будівництва в Україні можуть знизитися на 30%

У найближчі півроку обсяги будівництва в Україні можуть скоротитися на 30%, через що державний бюджет може недоотримати 2-3 млрд грн.

У найближчі 6 місяців обсяги будівництва житла в Україні можуть скоротитися на 30%. Таку думку висловила співзасновник «Українського клубу нерухомості» Ольга Соловей. Про це повідомляє Економічна правда.

 

За словами фахівця, новому керівнику Мінрегіону разом з новою командою буде потрібно час для того, щоб увійти в курс розпочатих реформ. Крім цього, не виключено, що через зміни влади значна кількість забудовників будуть змушені відкласти реалізацію власних проектів на невизначений час. У Мінрегіоні пропонують встановити мораторій на нову забудову міст Ольга Соловей зазначила, що понад 30% проектів по всій Україні, старт реалізації яких був запланований на III-IV квартал цього року, можуть бути відкладені через зміни керівництва профільного міністерства.

 

Стагнація на ринку будівництва може призвести до значних бюджетних недоотримань. У разі скорочення обсягів будівництва на 30%, держбюджет цього року недоотримає від 2 до 3 млрд грн. Соловей зазначила, що зараз українському ринку будівництва дуже важливо розуміти, чи будуть продовжуватися розпочаті реформи, особливо у сфері реформування Державної архітектурно-будівельної інспекції та впровадження жорстких і одночасно необхідних обмежувальних норм щодо будівництва в щільно забудованих житлових масивах, у центральних частинах українських міст.

 

 

Джерело