Нещодавно в Івано-Франківську з’явився новий мурал. ФОТО


Він прикрасив стіну на вулиці Січових Стрільців, 46. Мурал створювали за підтримки руху БУР – “Будуємо України Разом”. В усіх міста пройшла акція “Малюй з БУР”.

 

Повідомляє Інформатор.

 

Організація шукала по містах координаторів. У Франківську на це погодилася Ганна Костів. Дівчина переселилася до нашого міста з Харкова. Там займалася проєктною діяльністю, молодіжними ініціативами.

 

 

БУР виділив білу, синю і жовту фарби, матеріали для роботи. Ганна зібрала команду друзів, і вони стали творити. Ескіз малювала Ганна Карчевська, вона ж його переносила його на стіну.

 

“Цікава трапилася історія. Ми малювали, до нас підійшла жінка і каже: “Ви так гарно це робите, я покличу свого сина – він вам допоможе”. Люди запитували, чи можна з нами помалювати. Першого дня ми зачистили стіну, нанесли грунтівку і покрили білою фарбою. Другого – відтворили ескіз і повністю розмалювали”, – каже Ганна.

 

Акція була присвячена Дню Конституції України, тож патріотичну тему для муралу обрали невипадково. Затрималися, бо довго чекали дозвіл від міської влади.

 

Тут зображені панамка “Kalush Orchestra”, сонях, вишитий рушник і птаха з “бавовною”.