Неподалік Івано-Франківська зводять комунальний притулок для тварин

В Івано-Франківську комунальне підприємство «Полігон» спільно з благодійною організацією «Дім Сірка» розпочинають облаштування притулку для бездомних тварин. 

У липні минулого року, «Івано-Франківське лісове господарство» виділило земельну ділянку площею 0,4 га під будівництво комунального притулку для тварин. Територія знаходиться у селі Рибне, неподалік від полігону твердих побутових відходів і за шість кілометрів до найближчого населеного пункту.

 

Проте Державне агентство лісових ресурсів ніяк не погоджувалось передавати цю землю під забудову. За останні півроку із Києва двічі приходила відмова. Своє рішення у Держлісагенстві пояснювали тим, що вказана територія рахується як декоративна галявина та являється лісовою ділянкою. Згодом у Києві все ж погодили віддати земельну ділянку під притулок.

 

Як розповів газеті «Західний курє’р» керівник «Полігону» Юрій Мороз, уже цього тижня техніка розрівняє площадку під майбутній притулок, яку обгородять сіткою. Її, а також 220 стовпців закупили ще торік. На території притулку облаштують приблизно чотири десятки стаціонарних утеплених вольєрів розміром два на два метри і висотою 1 м 80 см на двох-трьох тварин, а також карантинну зону. В перспективі у притулку буде своя стерилізаційна.

 

Але і до цього, наголошує Ю.Мороз, усі тварини, які там перебуватимуть, будуть стерилізовані та вакциновані. Їм шукатимуть нових господарів. Якщо цього не вдасться зробити впродовж трьох років, собак, на жаль, доведеться усипляти. Хоча, як зазначає Ю. Мороз, за європейською практикою тварин у таких притулках взагалі мали б утримувати не більше року.