На роботи вже витратили 170 мільйонів: як триває будівництво мосту на Пасічну


Новий міст на Пасічну планували відкрити в грудні 2022 року, проте через повномасштабне вторгнення роботи затягнулися. 

 

Пише Побудовано із посиланням на коментар начальника Управління капітального будівництва Романа Галіпчака.

 

Зараз місто вишукує з свого бюджету кошти, щоб ми не зупинялися й могли продовжувати будівництво цього стратегічного об’єкту для міста“, — каже Роман Галіпчак.

 

 

Так, міст потрапив до президентської програми “Велике будівництво”, проте з початком повномасштабної війни фінансування від держави припинилося. Сьогодні місто продовжує роботи власними силами.

 

На будівництво витратили вже 170 мільйонів гривень. До слова, проєкт у 2017 році мав кошторис 280 мільйонів гривень. На саму транспортну розв’язку, що на вул. Хіміків-Надрічна, витратили близько 100 мільйонів.

 

Станом на зараз вже є фундаменти під опори мосту, а також перша опора з’їзду й дві опори з’їзду та заїзду, розповідає Роман Галіпчак.

 

Тривають роботи з облаштування підпірних стінок та армування каркасів, завозять металеві конструкції балок. На місці працюють електрозварники, які збирають та монтують конструкції.

 

Серед труднощів начальник Управління називає труднощі з перевезенням: дозволи на негабаритний вантаж взяти важко. Також зростають ціни на матеріали, необхідні для будівництва.