На Прикарпатті за 84 мільйони будують новий міст


Т.в.о. голови облдержадміністрації Віталій Федорів оглянув хід проведення будівельних робіт мосту на дорозі Бурштин – Калуш в селі Сівка Войнилівська Калуського району.

 

«У 2020 році стартувала урядова програма «Велике будівництво», ініційована Президентом України Володимиром Зеленським. Одним із важливих об’єктів цієї програми в області є цей міст, який ми плануємо ввести в експлуатацію цьогоріч. На його будівництво виділені кошти у сумі 44 мільйони гривень. Ця програма має діяти й в умовах карантину з протидії коронавірусу», - розповів посадовець.

 

Слід відзначити, що задля завершення будівельних робіт на цьому об’єкті будуть проведені роботи із влаштування монолітної залізобетонної плити, асфальтування проїзної частини, тротуарів, встановлення перильного та бар’єрного огородження, нанесення розмітки, монтажу освітлення та влаштування підходів до мосту.

 

Зауважимо, що кошторисна вартість об’єкту становити 84,7 млн грн, з яких виконано робіт станом на 1 січня на суму 39,9 млн грн.

 

Загалом на будівництво, капітальний та поточний середній ремонт автомобільних доріг загального користування державного значення у поточному році наразі заплановано спрямувати 873,7 млн грн та капітально відремонтувати 69,6 км доріг.