На Прикарпатті фірма із капіталом у 2000 грн отримає в оренду землю на 50 років

Івано-Франківська обласна адміністрація передала приватній фірмі земельну ділянку площею майже у 9 га для будівництва сонячної електростанції.

Відповідне розпорядження 15 лютого підписав голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук.

 

Мова йде про територію площею 8,92 га, розташовану в урочищі «Верхи» за межами населеного пункту села Луквиця, Богородчанського району. Ділянку отримає фірма «Інвестмен енерджі компані», терміном на 49 років, для будівництва об’єкта енергетичної інфраструктури – сонячної електростанції.

 

За даними кадастрової карти, цільове призначення земельної ділянки - для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій. Як йдеться у розпорядженні, територія відноситься до категорії земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення державної власності.

 

Земельна ділянка на кадастровій карті 

 

Також, Богородчанська районна державна адміністрація повинна укласти від імені ОДА договір оренди землі з TOB «Інвестмен енерджі компані», відповідно до норм чинного законодавства.

 

Довідково:

За даними аналітичною платформою «YouControl», товариство з обмеженою відповідальністю «Інвестмен енерджі компані» засноване не так давно, у серпні 2016 року. Керівником фірми, а також одним із її засновників зазначений Оробець Віталій Петрович. Другим співзасновником є Андрійчук Володимир Вікторович. Кожен із них вніс по 50% до статутного капіталу, що становить 2000 грн. Основний вид діяльності – виробництво електроенергії. Попри те, і Віталій Оробець, і Володимир Андрійчук являються засновниками ще з десяток компанії пов’язаних з енергетичною сферою.