На Прикарпатті до місцевих бюджетів надійшло 295 млн грн плати за землю

Як повідомили в головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області у січні-липні 2018 року до місцевих бюджетів надійшло 294,5 млн. грн. плати за землю. Порівняно з відповідним періоду минулого року надходження зросли на 19,2 млн грн.

Зокрема, суб'єкти господарювання-юридичні особи – сплатили 255,3 млн. грн., що на 12,3 млн. грн, перевищує минулорічний рівень. Власники землі -фізичні особи поповнили бюджети громад на 39,2 млн. грн, збільшивши відрахування порівняно з минулим роком на 6,9 млн. грн, інформує прес-служба ОДА. 

 

Нагадаємо, платниками земельного податку є власники земельних ділянок та землекористувачі, а об’єктами оподаткування – земельні ділянки, що перебувають у власності або користуванні. Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

 

Юридичні особи самостійно обчислюють суму податкового зобов’язання щодо земельного податку. Фізичним особам нарахування сум податку за землю проведено контролюючими органами за місцем знаходження земельної ділянки до 1 липня 2018 року. Податок необхідно сплатити протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.