На "Княгинині" відкрили Бульвар Молоді та унікальну скульптуру. ФОТО


Сьогодні, 18 серпня в мікрорайоні "Княгинин" під час відкриття Бульвару молодості встановили рекорд України.

 

Як розповів під час відкриття голова правління будівельної компанії «Спілка забудівників» Микола Филюк, новий Бульвар стане окрасою мікрорайону, інформує Бліц-Інфо.

 

"Ми давно співпрацюємо з архітекторами з Мюнхена, тож наші розробки створені для зручності людей. Цей район прикрашений кількома композиціями. При вході є меморіал трьом загиблим повстанцям. Минулого року до 30-річчя Незалежності ми відкрили рекордне мозаїчне панно. Також є символічні руки з ключем. А сьогодні відкриємо ще дві скульптури - "Хлопчик, який вітається" і "Молодість". Бульвар молоді? Бо тут живуть молоді люди. Район насичений культурними і соціальними об'єктами, тож привабливий для молоді. Ми поставили собі за мету відкрити його до Дня незалежності і виконали всі роботи за 2 місяці", - каже Филюк.

 

 

За словами скульптора Дмитра Пилипонюка, ідею скульптури "Молодість" придумав його молодший брат Богдан.

 

"Як показати молодість? Це людина на одній руці, яка уособлює силу, грацію і молодість. Наша ідея сподобалась Миколі Федоровичу. Над роботою почав працювати Віктор Ліщинський, бо в нього є цікава техніка в'язання з дроту. Проте він не зміг її завершити, адже пішов у ЗСУ. Ми знайшли іншого майстра - Володимира Прокопишина. Скульптура створена з дроту-катанки. Таких в Україні більше немає", - каже скульптор.

 

 

Рекорд України зафіксував засновник і директор "Книги рекордів України" Ігор Підчібій.

 

"Я бачив багато унікальних речей за 20 років у проєкті "Книга рекордів України". Але це справді унікальна скульптура. Ми віднесли її до категорії "Вперше. Мистецтво". Висота скульптури 6 м з постаментом 10 м. Виконана вона унікальною технологією. На неї пішло 1 кілометр дроту", - каже Підчібій.