Міст через в Боднарові добудують в грудні. ФОТО


На ділянці км 82+881 автомобільної дороги Н-10 Стрий — Івано-Франківськ — Чернівці — Мамалига в селі Боднарові триває капітальний ремонт через річку Лукву.

 

На споруді змонтували всі плити прогонової будови на трьох прогонах. Робітники проводить армування основи під монолітну залізобетонну плиту.

 

Одночасно упорядковують підмостове русло, укладають габіонні ящики. Тривають роботи на підходах до мосту.

 

Які роботи залишилися: — бетонування монолітної плити на прогонах та монтаж деформаційних швів; — влаштування проїжджої частини, сполучення мосту з підходами; — влаштування бар’єрного та перильного огородження; — укріплення конусів мосту; — влаштування освітлення, нанесення розмітки.

 

 

Раніше йшлося, що на Калущині новий міст через Лукву будують цілодобово. Будівництво проводить підрядна організація — ТОВ «ПБС». Проєкт передбачає капітальний ремонт мосту та організацію трьохсмугового дорожнього руху.

 

Контроль за дотриманням технологічного процесу здійснюють фахівці Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області. Авторський нагляд — Івано-Франківський відділ ДП «УКРДІПРОДОР». Технічний нагляд — ТОВ «Незалежна інжинірингова компанія» та ДП «Дорожній контроль якості».

 

Усі роботи здійснюються з дотриманням карантинних заходів, запевняють у Службі автомобільних доріг. Нагадаємо, міст у селі Боднарів через річку Луква — один з десятків прикарпатських довгобудів. Його почали споруджувати ще у 2006 році. Тоді були здійснені основні роботи з будівництва лівої половини проєктованого мосту. Але через відсутність фінансування будівництво зупинили.

 

На початку 2020 року зусиллями Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області будівництво моста відновилося. Виконавцем робіт по тендеру стала місцева компанія "ПБС". Вартість будівництва моста — 75 млн гривень. Будівництво планують закінчити до кінця 2020 року.