Міська рада дала дозвіл на коригування детального плану території для будівництва житла учасникам АТО

Міська рада дала дозвіл на коригування детального плану території для будівництва житла учасникам АТО.

Дозвіл на розробку ДПТ в районі вул. Гната Хоткевича Івано-Франківська міська рада надала 20 червня.

 

Пізніше, у листопаді, Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини розпочав процедуру розгляду та врахування пропозицій громадськості проекту ДПТ для будівництва багатоквартирних житлових будинків для учасників АТО в районі вулиці Гната Хоткевича.

 

Дозвіл на розробку ДПТ Івано-Франківська міська рада надала 20 червня 2017 року. Пізніше, у листопаді, департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини розпочав процедуру розгляду та врахування пропозицій громадськості проекту ДПТ для будівництва багатоквартирних житлових будинків для учасників АТО в районі вулиці Гната Хоткевича.

  

Проект передбачав будівництво 6-ти секцій на 219 квартир. Загальна площа квартир мала становити 16 398 м кв, площа паркінгу – 4 953 м кв, площа громадських приміщень – 8 511 м кв.

 

Водночас, у квітні цього року, департамент архітектури повторно виніс на громадське обговорення проект детального плану території по вулиці Гната Хоткевича.

 

Основні техніко-економічні показники нового проекту ДПТ значно відрізняються від попереднього. Зокрема, тепер площа впорядкованої ділянки становить 24 787 м кв, загальна площа квартир – 35 520 м кв, площа вбудовано-прибудинкових приміщень і окремих комплексів громадського призначення – 11 370 м кв. Житловий комплекс розрахований на 1566 мешканців. Новий проект передбачає будівництво 522 квартир, що у два рази більше за показники попереднього детального плану, де йшлося про 219 квартир.

 

Сьогодні депутати проголосували за коригування ДПТ.