Мер Франківська пропонує шукати компроміс в питанні реабілітаційного центру на міському озері


Сьогодні Руслан Марцінків нарешті прокоментував питання будівництва реабілітаційного центру в етері франківського радіо. В той час ініціативна група проти забудови озера вже передала проект рішення про скасування рішення щодо пошуку інвестора для будівництва реабілітаційно-оздоровчого центру. 

 

Повідомляє Інформатор.

 

Почнемо з того, що в ефірі радіо “Західний полюс” мер повідомив, що побудова реабілітаційного центру навколо міського озера є бажанням трьох громадських організацій військових.

 

“Я думаю, що потрібно шукати компроміс, щоб реабілітаційний був. Це питання вже перезріле. Реабілітаційний центр має бути в Івано-Франківську, це ініціатива самих військових та Центральної міської клінічної лікарні. Тому місто готове до компромісу, місто сприяє прагненню військових мати реабілітаційний центр. Ми поважаємо думки всіх. Маю звернення від обох сторін. Ще раз підкреслюю, це ініціатива військових”, – заявив Руслан Марцінків.

 

Нагадаємо, що на 45 сесії Івано-Франківська міська підтримала рішення про проведення будівництва реабілітаційно-оздоровчого центру на ділянці в межах вулиці Гурика та центрального міського озера. Зокрема, буде проведено конкурс для залучення інвесторів.

 

Опісля вже відбулось три акції проти забудови озера й одна у підтримку будівництва реабілітаційного центру. Активісти, що виступають за збереження зеленої території, підготували як звернення до міського голови, так і проект рішення на майбутню позачергову сесію міської ради у вересні.

 

Проект рішення, який надали активісти нашим журналістам

 

Противники забудови вимагають змінити цільове призначення території з “Землі житлової та громадської забудови” на “Землі ділянки рекреаційного призначення”. Також виконавчий комітет має припинити проведення інвестиційного конкурсу, а рішення міської ради про його проведення вважати недійсним.

 

Богдан Козак запросив представників медіа та військових до зустрічі 5 вересня на 10:00 біля міської ради для громадського обговорення.

 

Також відомо, що активісти проведуть толоку на зеленій території, де можуть побудувати реабілітаційний центр. Її запланували на 31 серпня о 08:00.