Лідер з продажів нерухомості – двокімнатні смарт-квартири

Тренд на смарт-житло підкорив український ринок нерухомості у недалекому 2016-му році.

А вже 2017-й став переломним у сфері будівництва для Івано-Франківська, у зв’язку з появою сучасного житлового району Manhattan. Цей житловий комплекс запропнував франківцям абсолютно новий для області формат житла – smart-квартири.

Девелопери зараз пропонують потенційному клієнту два варіанти смарт-квартир – одно- та двокімнатні. Враховуючи економічні та соціальні фактори, такий вид нерухомості швидко знайшов свого покупця.


У класичному розумінні смарт-квартира передбачає малогабаритне, максимально продумане використання невеликого простору. Максимізація кожного метра створюється шляхом організації простору при проектуванні будинку, використання модульних меблів та інноваційного дизайну інтер‘єру. Таке житло ідеально підходить студентам, творчим людям, холостякам, молодим сім‘ям та пенсіонерам.


Однак останні дослідження підтверджують зростання попиту на двокімнатні розумні апартаменти. Деталі з‘ясовував Аналітичний центр будівельної компанії «Благо».


В Івано-Франківську спостерігається позитивна демографічна ситуація, що свідчить про стабільну народжуваність, а, отже, кількість молодих сімей активно зростає. Людям, у котрих є дитина, потрібно більше простору як для себе, так і для малечі. Тому при виборі квартири, такі люди орієнтуються не тільки на ціну, але й на оптимальну площу для проживання всіх членів родини. Чи не найбільш привабливою з позиції ціна-якість-комфорт стала двокімнатна смарт-квартира, площа якої сягає 62 кв.м. Перевагами даного житла є досконалість планування кожного квадратного метра, ергономічність дизайну інтер‘єру, економія на комунальних платежах. 


На стадії будівництва господарі мають можливість перепланувати простір на свій смак та розсуд.
Ще однією «фішкою» є великі панорамні вікна, які виконують не лише естетичну функцію, але й служать джерелом освітлення та теплозбереження кімнат.


Відсутність глухих зон, довгих коридорів, не практичних мансард дозволяє платити тільки за корисні метри та економити на квартплаті у майбутньому. 


Зберігання колясок, візків, санчат та велосипедів має своє цікаве рішення. До прикладу, в житловому районі Manhattan на першому поверсі виділена окрема кімната, доступ до якої матимуть виключно мешканці відповідного будинку.


Двокімнатні смарт-квартири стали вигідною інвестицією для бізнесменів, котрі планують здавати в оренду.
Купити смарт-квартиру в Івано-Франківську обійдеться в 12-14 тис. грн. за квадратний метр.