Франківський депутат-свободівець прокоментував звинувачення у незаконному придбанні землі

Депутат Івано-Франківської міської ради від ВО «Свобода» Роман Харук в ексклюзивному коментарі для «Побудовано» озвучив свою позицію щодо відкритого проти нього кримінального провадження за фактом придбання земельної ділянки на аукціоні.

Роман Харук

 

Інформаційний проект «Побудовано» публікує коментар депутата-свободівця Романа Харука повністю та без змін:

 

«Рішення про продаж земельних ділянок на вул. Калуське шосе приймалось на ХХХ сесії Івано-Франківської міської ради 31.07.2008 року для наповнення міського бюджету та залучення інвесторів в економіку міста. Всього на продаж під забудову на конкурентних засадах (на умовах аукціону) було виставлено 5 земельних ділянок.Тоді було продано дві великі ділянки відповідно 2,16 га і 5 га.,які до цього часу так і не освоєні. Три інші ділянки виставлялись на продаж з року в рік і ніхто їх не купляв.

 

 

Черговий раз зазначені три земельні ділянки були виставлені на аукціон 16.04.2015 року і знайшлися бажаючі тільки на одну ділянку, інші дві ділянки не продались за відсутності претендентів.

Аукціон на земельні торги завжди проводиться відкрито в онлайн режимі і про це навіть зазначали засоби масової інформації, а саме про придбання мною земельної ділянки саме на аукціоні.

 

 

Я переконаний, що надруковані на блозі "Української правди" закиди в мою таким собі Глібом Канєвським не відповідають дійсності та є відвертою маніпуляцією. Мушу констатувати, що проти "Свободи" й далі триває кампанія темників з боку різних осіб, які сидять на грантах і спеціялізуються на публікації "чорнухи" на замовлення", - підкреслив депутат.

Вражає і те,що депутатом ВР від Самопомочі Опанасенком О.В. направлено звернення до різних інституцій Івано-Франківська, що ще раз підтверджує політичність даного питання. Але дивлячись на зміст звернення маю великі сумніви,що його готували фахівці (помічники чи сам народний депутат) швидше за все звернення було підготовлено цілеспрямовано постільки зовсім не містить конкретних фактів. Ймовірно,що підпис під зверненням ставив навіть не нардеп.

Малий бізнес, до якого належу і я,в економіці Івано-Франківска займає вагоме місце. Нас, суб"єктів підприємницької діяльності більше 24 тисячі і це 96% від загальної кількості активних підприємств міста.Наш внесок в загальний обсяг реалізованих товарів і послуг складає понад 22%. І для того щоб вести свою підприємницьку діяльність підприємцям необхідно мати виробничі площі,викупляти земельні ділянки,наповнюючи бюджет міста щоб утримувати всю його інфраструктуру.

Щодо голосування за ДПТ мікрорайону №7, то ці зміни не стосувались земельної ділянки яку я придбав на відкритому аукціоні для ведення підприємницької діяльності. Зміни стосувались суто ділянок приватної забудови, які отримали мешканці Пасічної і міста, в т.ч. учасники АТО. Також в ДПТ  затверджено будівництво нового дитячого садка мікрорайону».

 

ДПТ мікрорайону №7

 

Наразі, як повідомили у ЗМІ, за фактом придбання депутатом Івано-Франківської міської ради Романом Харуком земельної ділянки слідчий відділ Івано-Франківського ГУ НП України проводить досудове розслідування.

Кримінальна справа  порушена за зверненням представників громадськості міста Івано-Франківськ та активістів Всеукраїнського руху проти політичної корупції "Під контролем" до ГПУ.

"Окрім того, депутат від політичної партії ВО "Свобода" сам голосував "за" зміну цільового призначення ділянки, яка є його приватною власністю, тобто діяв в умовах реального конфлікту інтересів, чим теж порушив закон", – повідомили активісти руху "Під контролем".

 

 

Читайте також: