Франківське держпідприємство, яке займається кадастром, боргує більше 200 тисяч гривень заробітньої плати

На на єдиному економічно активному підприємстві державної форми власності ДП "Карпатське підприємство геодезії, картографії та кадастру" продовжує зростати заборгованість із заробітньої плати.

Управління Держпраці в Івано-Франківській області виявило, що станом на 01.11.2016 року борг з оплати праці становить 219,5 тисяч гривень. За результатами планової перевірки було внесено припис керівнику підприємства на усунення порушень, який знаходиться на контролі Управління Держпраці.

 

За допущені порушення керівник підприємства притягнутий до адміністративної відповідальності.

 

ДП "Карпатське підприємство геодезії, картографії та кадастру"  - одне із 30, яке перебуває в управлінні Держгеокадастру України. Такі організації виконують загальнодержавні топографо-геодезичні і картографічні роботи з демаркації та делімітації державного кордону, ведуть облік і реєстрацію топографо-геодезичних і картографічних робіт, забезпечують функціонування та розвиток Державної геодезичної мережі України.

 

Топографо-геодезичні підприємства розробляють пропозиції по веденню Державної системи координат, висот і гравіметричних вимірювань, використанню національних геоінформаційних ресурсів, надають експертні висновки по найменуванню та перейменуванню географічних об’єктів, визначенню меж географічних місць та виконують ряд інших функцій.