Франківська влада воює з Московським патріархатом за дитячий садок на Чорновола,6

Уже кілька років Івано-Франківська влада не може поділити з місцевою єпархією УПЦ МП земельну ділянку та будівлю колишнього дитячого садка по вул.Чорновола, 6. Справа зайшла в глухий кут – а міська влада пригрозила подати до суду. Керівництво єпархії планує будувати церкву, а місто хоче бачити на цій території дитячий садок.

Як з'ясувала команда Побудовано в Івано-Франківську, земельну ділянку та приміщення колишнього дитячого садка по вул. Чорновала, 6 єпархія УПЦ МП орендує ще з 2006 року. В будівлі новий власник облаштував молитовний будинок та канцелярію. За договором, дія оренди мала припинитися, коли єпархія побудує поруч нову церкву. Адреса храму мала бути адреса якої мала би бути Чорновола,6 Б. Проте будівництво досі не розпочате.

Натомість, Івано-Франківськ в цей час ще й надав єпархії УПЦ МП окрему ділянку для будівництво церкви по вул. Довженка,2. Але і після її спорудження православні приміщення дитячого садка не звільнили.

Усі ці 10 років за оренду земельної ділянки та приміщення колишнього садка єпархія УПЦ МП платить до міського бюджету 583 гривні в рік. Тепер міська влада вирішила відвоювати приміщення дитячого садка назад - Департамент архітектури та містобудування розпочав опрацювання проекту дитячого садочка на вулиці Чорновола, 6.

«На сесії міської ради прийнято проект землеустрою ділянки за адресою Чорновола 6. Всі документи передано у департамент освіти і науки. Земельній ділянці вже присвоїли кадастровий номер. Колись там був дитячий садочок і громада міста спільно з міською владою вважає, що його потрібно повернути сюди знову. Адже місту потрібні дитячі садочки, а не осередки прихильників церкви країни-агресора», - зауважив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

На думку секретаря Івано-Франківської єпархії УПЦ МП о. Володимира, приміщення колишнього садка не підлягає ремонту і його потрібно знести, тому мови про дошкільний заклад і бути не може.

Єпархія збирається побудувати на місці старої будівлі нову церкву, а поруч запропонувала розмістити невеличкий садок. Але така пропозиція не задовольнила міську владу. Там переживають, що після будівництва церкви для садка просто не залишиться місця.