Франківська мерія хоче побудувати велодоріжки на Набережній за кошти Фонду регіонального розвитку

Івано-Франківськ звернувся до Фонду регіонального розвитку з проханням виділити кошти на капітальний ремонт вул. Польової та будівництво велодоріжок на вул. Набережній ім. Василя Стефаника.

Принагідно міський голова Руслан Марцінків закликав і народних депутатів, що пройшли до Верховної Ради з мажоритарних округів Прикарпаття, посприяти у виділенні важливих для міста коштів, йдеться у повідомленні прес-служби мера. 

 

"Івано-Франківськ – серце Прикарпаття. Усі туристи, які приїжджають в Карпати, спочатку знайомляться з Івано-Франківськом. Тисячі студентів з області та всієї країни, і навіть світу, щороку обирають для навчання саме це місто. І вони повинні бачити зручні нові вулиці, затишні сквери, комфортний транспорт", - зазначив Руслан Марцінків.
 

Він підкреслив, що обіцяна децентралізація не приносить очікуваних фінансових результатів для міст. Навпаки - все більше зобов'язень перекидають на місцеве самоврядування.
 
Цьому яскравий приклад і фінансування професійно-технічної освіти, і оплата комунальних послуг навчальних закладів, і оплата пільгового проїзду в громадському транспорті. Тому міська влада змушена просити кошти на важливі для міста проекти на державному рівні.
 
 
"І в цьому чекаємо підтримки від нардепів, які реально можуть вплинути на ситуацію", - резюмував Руслан Марцінків.