Експерт розповів, що буде з цінами на нерухомість у вересні


Експерт розповів, на чому зосереджені забудовники житлової нерухомості.

 

До вересня найбільші київські девелопери запропонують потенційним покупцям знижки на житло в розмірі від 10 до 25%. Про це розповів співзасновник та керуючий партнер компанії INSPI Development Володимир Семенцов.

 

За його словами, розмір знижок залежатиме від кількох факторів:

 

стадії будівництва ЖК чи його секції;

кількості нереалізованих квартир;

фінансової спроможності забудовника вести будівництво, мінімізувавши залучення коштів громадян.

 

Експерт зазначає: якщо об'єкт закінчено на 70%, то за умови повної сплати вартості квартири розмір знижок може бути 10-15% у гривневому еквіваленті. Якщо ЖК закінчено лише наполовину, то знижка може зрости до 25%.

 

"Наразі йдеться про те, що очікувані знижки будуть застосовуватися на квартири, виставлені на продаж за довоєнними цінами та з максимальною оплатою на момент придбання. Забудовники розраховуватимуть на залучення потенційних покупців до об'єктів з високим ступенем готовності", – пояснив Семенцов.

 

Він додав, що саме за допомогою знижок забудовники постараються залучити покупців, адже попит на житло через війну досить низький.

 

До вересня-жовтня, на думку Семенцова, навряд чи можлива зміна цієї тенденції. У найближчі 2-3 місяці забудовники вирішуватимуть питання продажу квартир на виплат на об'єктах, які були на початкових стадіях будівництва до війни і залишилися в невизначеності.

 

Що тепер робити з нерухомістю?

 

Раніше президент Асоціації спеціалістів з нерухомості (рієлторів) України Юрій Піта розповів, що продавати житло потрібно тільки у разі потреби, наприклад переїзду.

 

А от із придбанням можна не зволікати, адже на ринку з'явилося багато цікавих варіантів.

 

Сегодня