Експерт розповів, які квартири запропонують українцям у новому році

Нестабільність на валютному ринку, зростання курсу долара і повальне закриття банків в 2016 році стимулювали інтерес українців в нерухомості. Люди все частіше вкладали заощадження в квадратні метри, а не на банківські рахунки. Підтримуючи тим самим розвиток будівельної галузі: забудовники в минулому році активно пропонували нові об'єкти покупцям, і навіть встигли розбалувати новоселів.

Як розповіла заступник комерційного директора компанії "Інтергал-Буд" Анна Лаєвська, покупці стали ретельніше продумувати придбання квартир і вже досить перебірливі при виборі житла. Людей не можна було залучити типовими застарілими плануваннями. Тому забудовники пропонують квартири в житлових комплексах-міні-містах з садками, магазинами, паркінгами і торговими центрами. А наявність спортивних і дитячих майданчиків в ЖК стало обов'язковою умовою для будівельників, пише UBR

 

Щоб заманити найвимогливіших покупців, будівельники стали все частіше вдаватися до нестандартних рішень - впроваджують в свої ЖК ландшафтний дизайн, встановлюють там фонтани, відкривають зони відпочинку на даху тощо. Деякі житлові комплекси стали відкривати для своїх мешканців роллердроми, зони для воркауту.

 

"Саме такі, здавалося б, не першочергові переваги часто впливають на прийняття рішення про покупку квартири", - запевнила Лаєвський.

 

Змінюються також архітектурні та планувальні рішення при будівництві. Щоб зробити житло доступнішим для широких мас, зменшується його площа. В першу чергу, в будинках економ-класу. Площа смарт-квартир може бути зовсім невеликий, мінімум - 15 кв. метрів.

 

"Звичайно, можна навести приклад Японії, де у великій кількості пропонується житло площею 10-20 квадратних метрів, але квартири такої квадратури досить складно сприймаються українцями. Тому не можна говорити, що ця тенденція матиме повсюдний характер", - зауважила Анна Лаєвська.