Дохідний дім – прибуткова ніша на ринку нерухомості


Ще в кінці XIX століття квартирне питання вирішували за допомогою дохідних домів. Такий формат житла тривалий час був популярним як в Європі, так і в Україні. Та поступово дохідні доми втрачали актуальність, а на їх зміну приходили нові типи житлових будівель.

 

Зараз ринок нерухомості зазнає ще більших змін, адаптуючись до потреб та запитів покупців. Ми стаємо свідками втілення нових рішень, одним з яких є відродження дохідних домів.

 

Що таке дохідний дім

 

Під дохідним домом розуміється будинок, всі квартири якого призначені для здачі в оренду. Перші дохідні доми належали одному власнику, який відповідав за підтримку їхнього стану та сплату податків, а усі квартири здавалися в довгострокову оренду.

 

В наш час дохідні доми знову починають набирати популярності та вважаються прибутковою нерухомістю. Інвестори викуповують квартири, роблять ремонт та облаштовують меблями, щоб отримувати дивіденди від здачі в оренду.

 

Чому вигідно інвестувати в дохідний дім

 

Купівля квартир в дохідному домі – вдале капіталовкладення. Заробляти на такій нерухомості можна двома способами:

 

Перепродаж. Купити квартиру ще на старті будівництва та продати її після введення будинку в експлуатацію – один з найвигідніших варіантів примноження капіталу. Дохід від перепродажу може сягати до 50% від вкладеної суми.

Базове інвестування. Щоб стабільно отримувати прибуток, можна купити квартиру з метою подальшої здачі в довгострокову оренду. Необхідно лише зробити ремонт, обставити меблями й технікою, щоб житло було готове до заселення.

 

Як правило, дохідні доми будують у спальних районах, а вартість оренди відповідає ринковій, якщо порівнювати житло одного класу. Квартири під здачу в оренду в таких домах вже облаштовані усім необхідним, що зручно для орендаря. Це ідеальний варіант для тих, хто не може придбати власне житло, але хоче жити в якісній квартирі.

 

Експерти вбачають майбутнє у дохідних домах і прогнозують збільшення їх частки на ринку нерухомості. В міру росту орендної плати ростиме інтерес до інвестування в дохідний дім.

 

Вираховуючи собівартість квадратного метра дохідного дому разом із ремонтом і облаштуванням, термін його окупності може складати від 7 до 10 років.

 

Дохідний дім в Івано-Франківську

 

Не зважаючи на актуальність такого типу нерухомості, формат дохідного дому в Івано-Франківську не був раніше представлений. Компанія blago developer – перший забудовник, що реалізує проєкт дохідного дому під цікавою назвою «А5».

 

Наша мета – будівництво сучасного багатоквартирного будинку під здачу в оренду. Це новий для міста формат житла і тому blago developer ретельно підходить до його зведення. Філософією компанії передбачено створення максимально комфортних умов проживання, тому мешканці дохідного дому А5 будуть забезпечені усіма зручностями.

 

Будинок буде розташований поруч з транспортною розв’язкою Північного і Південного бульварів, що являється центральною частиною міста. Поруч з будинком є уся необхідна інфраструктура та піша доступність до найпопулярніших закладів міста.

 

Особливості дохідного дому А5

 

Порівнюючи класичний формат дохідного дому, будинок А5 має важливі відмінності:

 

Власником квартири у дохідному домі може стати будь-хто, хто має бажання купити житло.

Відсутні обмеження за кількістю квартир. Можна оформити покупку як однієї чи декількох квартир, так і викупити цілий поверх.

Власники квартир самі визначають ціну оренди.

 

При розробці проєкту дохідного дому А5 були враховані потреби мешканців міста, сучасні рішення та нові технології.

 

Зважаючи на ринок орендного житла, аналітики прогнозують великий попит на квартири у дохідному домі А5. За різними джерелами, приблизно третина придбаних новобудов здається в оренду. При цьому чисельність охочих орендувати квартиру в новобудові в Івано-Франківську лише зростає. Тому потенціал дохідного дому А5 оцінюється високо.

 

Дізнавайтеся більше про дохідний дім А5 за телефоном: +38 (097) 0714-000.