Чи варто купувати квартиру в розтермінування за сучасних реалій?


Повномасштабне вторгнення стало випробуванням для кожного українця.  Нестабільність і невизначеність змусили багатьох переглянути свої фінанси та способи розпорядження ними. Тому за сучасних реалій питання придбання нерухомості за допомогою розтермінування вимагає зважування усіх за і проти.

 

Тож у цій статті ми розглянемо це питання та проаналізуємо, як такий спосіб оплати впливає на ринок новобудов зараз.

 

Тенденції та зміни на ринку нерухомості

 

Сьогодні попит на житло в Україні зріс, порівняно з першими місяцями повномасштабного вторгнення. І це є досить логічним, адже ситуація на ринку стабільніша та перспективніша, ніж раніше. За даними аналітиків, зараз українці більше прагнуть інвестувати у нерухомість, вбачаючи у цьому не лише можливість для комфортного проживання, а й надійний спосіб збереження капіталу. Особливо це стосується тих регіонів, які знаходяться на відносно безпечній відстані від ліній фронту.

 

Розтермінування: можливість чи необхідність?

 

Розтермінування оплати за квартиру стало особливо актуальним під час війни. З одного боку, це дозволяє покупцям уникнути великих одноразових витрат і є важливим в умовах економічної нестабільності. З іншого боку, для забудовників з'являється спосіб підтримати попит та забезпечити стабільний грошовий потік і грає велику роль у продовженні будівництва своїх об'єктів.

 

Багато будівельних компаній активно пропонують різноманітні програми розтермінування, що дозволяють покупцям виплачувати вартість квартири частинами декілька місяців або декілька років.

 

Зазвичай такі програми передбачають початковий внесок 10-30% від вартості житла, а решту суми можна виплачувати щомісячними платежами.

 

 

Компанія blago у ЖК Comfort Park пропонує вигідні умови такої оплати на різні площі квартир. До прикладу, тут діє безвідсоткове розтермінування на три місяці на планування від 40 до 50 квадратних метрів, також доступне безвідсоткове розтермінування на квартири готові до ремонту.

 

У рамках акції до 30.06.2024 діє розтермінування під 0% на рік на гаражі у цьому комплексі та 10% знижки на суму внесених коштів.  

 

Чому українці зараз обирають розтермінування?

 

1. Економічна невизначеність. В умовах воєнного стану важко прогнозувати економічну ситуацію та планувати великі витрати. Розтермінування дозволяє розподілити та спланувати фінансове навантаження на довший період.

 

2. Збереження коштів. Багато покупців воліє зберегти частину своїх заощаджень на випадок непередбачуваних обставин, таких як втрата роботи або необхідність переїзду.

 

3. Доступність житла. Завдяки розтермінуванню більше людей можуть дозволити собі придбати квартиру за сучасних обставин. Це позитивно впливає на ринок нерухомості та забезпечує власним житлом багатьох українців.

 

 

Попри складні реалії, українці продовжують інвестувати у нерухомість, користуючись розтермінуванням як зручним фінансовим інструментом. Це свідчить про їхню віру в майбутнє та бажання забезпечити стабільність для себе, своїх рідних.

 

Будівельні компанії підтримують попит, пропонуючи гнучкі умови оплати в розтермінування та вигідні пропозиції. Ці фактори сприяють розвитку ринку нерухомості навіть у такі складні часи.