35 кв. метрів або будинок в стилі мінімалізму по-шанхайськи

Цей дивовижний шанхайський будинок з крихітним житловим простором площею 35 кв. метрів майстерно поєднує в собі старі традиції і сучасний спосіб життя.

Нещодавно збудований сімейний будинок, в якому жили три покоління сім'ї, був реконструйований з метою максимізації крихітного житлового простору площею 35 кв. метрів. Розташований в історичному районі Шанхаю будинок віддає данину поваги традиційним будівлям минулого, але після оновлення включає в себе сучасні елементи.
 
 
Архітектурна фірма Shanghai HuaDu Architecture і компанія Urban Design Group (HDD), зуміла розробити цікавий дизайн в умовах жорстких міських умов. Невеликі житлові приміщення після реконструкції здаються просторими. Оновлений будинок може також вмістити всі три покоління сім'ї, які проживають в будинку.
 
 
Дизайнери використовували розсувні двері, арочні отвори і мобільні меблі, які дозволяють мешканцям моделювати квартиру, закривати ти відкривати приміщення вільно і легко. «Всі кімнати стають лише частиною загального простору, створюючи цілісний світ житла», - пояснюють архітектори. Натхненні цією ідеєю, проектувальники хотіли посилити почуття інтриги, в результаті якої кожен простір розгортався, як захопливий сценарій.
 
Використовуючи «звивисті форми», а також складну структуру ґратчастих огорож, вбудованих об'ємів з похилими площинами і вузькі полички до стелі, що заощаджують простір, архітекторам вдалося створити аналог складного міського простору з різними функціями. Зайшов сюди гість насамперед бачить зонувану територію з окремими закритими і відкритими приміщеннями, в яких задіяний кожен кут.