Українці активно купували закордонну нерухомість у 2016 році

У 2016 році на третину порівняно з минулим роком збільшилася кількість угод, у рамках яких українці купують нерухомість за кордоном.

Незважаючи на зростання активності, Україна поки відстає від інших країн, зокрема, від Казахстану. На одну угоду за участю українського інвестора припадає дві-три угоди, укладені громадянами Казахстану, пише finance.ua.

 

“У 2016 році портрет українського покупця закордонної нерухомості змінився. У 2014-2015 роках, нерухомість в інших країнах купували переважно жителі східних регіонів країни з метою зміни місця проживання. Частка емігрантів в числі покупців закордонної нерухомості за статистикою Hayat Estate знизилася до 20% порівняно з 2015 роком“, – повідомляють представники агентства.

 

Ще одна мета купівлі нерухомості в інших країнах – фінансове зростання.

 

“Події на банківському ринку країни і певний відтік депозитів простимулювали ринок зарубіжної нерухомості. У грудні 2016 компанія зафіксувала рекордну кількість звернень потенційних покупців, які цікавилися інвестиційними варіантами“, – уточнює співзасновник та керуючий партнер Hayat Estate В’ячеслав Фоменко.

 

За його словами, багато хто, як серед існуючих клієнтів компанії, так і серед потенційних інвесторів відзначають зниження довіри до української банківської системи.

 

Середня вартість купованих українцями об’єктів зросла з 62 тисяч євро в 2014-2015 роках до 95 тисяч євро в 2016 році. Особливою популярністю в українців користується нерухомість в Туреччині, Іспанії, Таїланді і на Кіпрі.