У законі про довгобуди не продумали момент щодо скарг людей – юрист


В Україні тривають проблеми, пов'язані з довгобудами.

 

Громадяни вкладають гроші у квартири ще на етапі будівництва, але в підсумку багато будівництв заморожують і житло не добудовують.

 

Тепер влада планує виправити ситуацію і вже готує відповідний законопроєкт. Правда, документ критикує експертне співтовариство. До недоліків, наприклад, відносять строки, в які інвестори повинні заявити про свої права на об'єкт.

 

У документі прописано, що з моменту публікації оголошення про початок процедури врегулювання зобов'язань потрібно протягом 60 календарних днів подати заяву комунальному підприємству, щоб вас внесли до переліку ошуканих інвесторів.

 

"Якщо, скажімо, людина не встигла подати заяву з об'єктивних причин (відсутність у країні або з причини перебування у тимчасово недієздатному стані), але на 61-й день може надати оригінали відомостей про суму грошей, сплачених за договором? Цей момент, мені здається, дуже важливо прояснити, адже мета закону якраз захистити права потерпілих інвесторів", – описує ситуацію комерційний директор "Інтергал-Буд" Анна Лаєвська.