Франківська влада вкотре намагається продати довгобуд по вулиці Стефаника: просять 7 млн грн

Днями на сайті міськвиконкому з’явилося оголошення про проведення уже третього аукціону з продажу недобудованої будівлі лазні по вулиці Стефаника, 31. Об’єкт нерухомості має три поверхи, а ступінь його готовності ледь перевищує 50%. За цей довгобуд міська влада просить як мінімум 7 млн грн. 

Про намір продати цей комунальний об’єкт місцева влада заявила ще у листопаді минулого року та призначила аукціон на грудень. Тоді на торги виставлялись єдиним лотом і об’єкт нерухомості, і земля під ним.

 

Початкова ціна лоту становила 8 млн грн. Експертна грошова оцінка визначила вартість недобудови у 7,1 мільйона гривень.

 

Натомість, земельну ділянку, площею 0,2391 га, оцінили лиш у 900 тисяч гривень. Тоді бажаючих викупити цей довгобуд так і не знайшлося. 

 

Повторний аукціон був призначений на кінець лютого. Цього разу на торги виставлялася тільки недобудована будівля лазні, без земельної ділянки. Однак, і цей аукціон не відзначився успішністю.

 

Будівля на вулиці Стефаника, 31

 

Будівля на вулиці Стефаника, 31

 

Уже треті за рахунком торги відбудуться 24 березня. Початкова ціна лоту - 7 161 440 гривень. Як і попереднього разу, на аукціон виставлено незавершене будівництво лазні, без земельної ділянки. 

 

При цьому, новий власник будівлі буде зобов’язаний сплачувати плату за користування землею. Однак, в запропонованих умовах продажу вказано, що об’єкт нерухомості продається без збереження спеціалізації.

 

Крім цього, покупець зобов’язаний завершити будівництво на протязі 3 років з дня нотаріального посвідчення договору купівлі-продажу.

 

До слова, довгобуд знаходиться на земельній ділянці площею 0,2391 га, по вулиці Сетфаника, 31. Її цільове призначення  – для будівництва та обслуговування будівель закладів комунального обслуговування. Закон відносить ділянку до категорії земель громадської забудови.

 

Земельна ділянка на кадастровій карті 

 

Довідково

Час проведення аукціону: 24.03.2017 року. Кінцевий термін прийняття заяв: 20.03.2017 року включно.

За довідковою інформацією звертатися у Департамент комунальних ресурсів Івано-Франківської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Леся Курбаса, 2, тел.53-05-87, 53-26-15