На Пасічній люди не можуть приватизувати квартири через проблеми забудівника

До команди Побудовано в Івано-Франківську звернувся чоловік, який придбав квартиру в будівельної компанії "Екстім", з проханням її перевірити.

Вся справа у тому, що забудівник з 2014 року не може здати житло в експлуатацію. За словами представників компанії, у них виникли непередбачувані труднощі з продовженням приватизації земельної ділянки.

Новобудова знаходиться за адресою вул.Хіміків. Землю, площею 2.2905 га, орендує забудівник. По земельному кадастрі ділянка підлягає іншій житловій забудові.

На чинному генплані Івано-Франківська ця ж ділянка належить до перспективної території багатоквартирної житлової забудови.

На цій площі, паралельно, компанія будує 2 чергу ЖК Целевича.

Будівельна компанія "Екстім ЛТД" належить колишньому депутату міської ради від політичної партії "Третя сила" Тимківу Роману Мирославовичу.

Тимків  також був співзасновником фірм, які вже припинили своє існування через постійні заборгованості перед кредиторами"Екстім Престиж", "Екстім Плюс" та "Трейд Проперті Груп"

Нову фірму "Екстім ЛТД", колись відому як "Передмістя 2000", Тимків створив після оголошення попереднії банкрутом. Існує ймовірність, що і ця фірма «наступила на ті ж граблі».

Як зясувала команда Побудовано в Івано-Франківську це не перший проблемний обєкт забудівника. Зі слів клієнтів у компанії співвідношення якості і ціни –  річ відносна. До того, майже кожна будівля здається в експлуатацію з різницею у декілька років.

Згідно інтернет-каталогу "Енциклопедія новобудов" з усіх житлових багатоповерхівок, готова тільки одна ЖК "Виноградний", та в ній теж не обійшлося без конфлікту – люди не могли приватизувати квартири. А є покупці, які очікують на свої законні квартири з 2007 року.

Скільки ще терпіти свавілля забудівника – невідомо. Залишається сподіватися, що у компанії не виникне нових проблем, і  люди отримають своє законне житло.