Триває кримінальне провадження у справі незаконної приватизації комунальної землі на Гімназійній, 15

Івано-Франківським ВП ГУНП в області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом використання завідомо підробленого розпорядження Івано-Франківського міського голови від 29.12.2007 «Про оформлення права власності на нерухоме майно», яке стало підставою для видачі Недільському П.Є. свідоцтва про право власності, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4ст.358 КК України.

Таку відповідь отримав боєць АТО Ігор Склеповий на своє звернення до прокурора області щодо неналежного досудового рослідування кримінальному провадженні за фактом незаконної приватизації комунальної землі Недільським Петром Євгеновичем.

"Процесуальним керівником у кримінальному провадженні надано письмові вказівки, проводяться слідчі дії, направлені на швидке, повне та неупереджене розслідування, встановлення винних осіб у вчиненні кримінального правопорушення", - йдеться у відповіді.

Також у згаданому кримінальному провадженні предметом перевірки є доводи щодо вчинення Недільським П.Є. підробки висновку управління архітектури та містобудування виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради від 18.06.2008. Цей висновок погодив передачу земельної ділянки у приватну власність.

Нагадаємо, в середині червня учасник бойових дій на Сході України Ігор Склеповий звернувся до прокурора міста Івано-Франківська та області із заявою про злочин - підробку документів і привласнення міської землі по вул..Гімназійна,15, орієнтовною вартістю 25-30 тисяч доларів США.

За словами Ігора Склепового, прокуратура Івано-Франківська порушує усі можливі встановлені законом терміни для реагування та процесуальних дій.

"В мене складається враження, що цей злочин хтось дуже хоче приховати, а правоохоронці його навмисне не помічають", - обурюється боєць АТО.

Відтак, Ігор Склеповий вкотре надіслав заяву на адресу міської та обласної прокуратури з вимогою повідомити його про результати розгляду заяви про злочин і прийняті процесуальні рішення.

Нагадаємо, що учасник бойових дій на Сході України Ігор Склеповий протистоїть людям, які показово боряться із забудівником, але самі ж, виявляється, раніше грубо порушили містобудівні норми і земельне законодавство на сусідній земельній ділянці. 15 червня він звернувся до прокуратури з проханням притягнути подружжя Недільських до відповідальності за підробку документів і привласнення міської землі, орієнтовною вартістю 25-30 тисяч доларів США.