Боєць АТО Ігор Склеповий заявив про шахрайське заволодіння комунальною землею на Гімназійній, 15

Учасник бойових дій на Сході України Ігор Склеповий звернувся до прокурора міста Івано-Франківська та області із заявою про злочин.

Йдеться про будівельний конфлікт по вул.Гімназійній в мікрорайоні Пасічна. Там сім'я Недільських воює із забудівником - двоє франківців усіма методами перешкоджає введенню в експлуатацію 3-поверхового 9-тиквартирного будинку. В цій новобудові придбав квартиру учасник бойових дій Ігор Склеповий. Він захищав Донецький аеропорт та отримав поранення. Наразі боєць АТО є інвалідом 3 групи. 

Зараз боєць Ігор Склеповий протистоїть людям, які боряться із забудівником, але самі ж, виявляється, раніше грубо порушили містобудівні норми і земельне законодавство на сусідній земельній ділянці. 15 червня він звернувся до прокуратури з проханням притягнути подружжя Недільських до відповідальності за підробку документів і привласнення міської землі, орієнтовною вартістю 25-30 тисяч доларів США.

«Починаючи з січня 2016 року я потерпаю від незаконних свавільних дій Недільського Петра Євгеновича  і Недільської Галини Євгенівни, які самочинно збудували індивідуальний житловий будинок по вул..Гімназійній, 15 і оформивши на нього право власності з використанням підроблених ними і використаних ними офіційних документів, намагаються своїми діями, не дали мені можливість оформити у свою власність квартиру, яку я придбав», - заявив боєць АТО Ігор Склеповий.

 

 

Зауважимо, що з приводу підробки і використання підроблених документів Недільським П.Є. Івано-Франківський міськвідділ поліції ГУ НП відкрив кримінальне провадження за ст..358 ККУ. Склеповий підкреслює, що «самі ж дії сім’ї Недільських підпадають під ознаки злочинної діяльності групою осіб, направлених на заволодіння шахрайським способом державним майном».

Проте учасник бойових дій на Сході України у своїй заяві наголошує, що підробка і використання офіційних документів – не єдиний злочин Недільського.

 

 

«Результатом їхньої незаконної діяльності стало зокрема те, що вони – Недільський П.Є. та Недільська Г.Є. шляхом шахрайських дій, заволоділи чужим майном, а саме земельною ділянкою по вул..Гімназійній, 15 в м. Івано-Франківську, тобто, шляхом обманом, отримали право на її безоплатну приватизацію, чим завдали шкоди державі в особі Івано-Франківської міської ради», - йдеться в заяві Ігора Склепового.

 

 

Нагадаємо, у 2004 році земля у мікрорайоні №7 (Калуське шосе – Дем’янів лаз) була запроектована для малоповерхової забудови. Після проектування, міський виконавчий комітет затвердив умови конкурсу на право забудови даного мікрорайону та створив конкурсну комісію. Міська влада в першу чергу хотіла цю землю надати підприємцям для ведення бізнесу.

В 2004 році приватний підприємець Петро Євгенович Недільський отримав дозвіл для проведення проектно-пошукових робіт на будівництво споруди побутового обслуговування населення з надбудовою житлових приміщень. Приміщення під бізнес Недільський мав будувати за адресою вул. Гімназійна, 15.

У 2007 році Петро Недільський пише заяву міському голові Івано-Франківська з проханням дати йому дозвіл на саме будівництво цих комерційних приміщень, а через місяць МВК дає такий дозвіл. Підприємець укладає договір оренди землі і починає будову, яка перетворюється з комерційної на повноцінний приватний житловий будинок.

Цей будинок площею 229,6 м2 по вул. Гімназійна, 15 отримав свідоцтво на право власності у 2008 році. Власником нерухомості юридично вписали не підприємця Недільського, який орендує землю, а Петра Недільського як просту фізичну особу. Саме право власності видано на підставі розпорядження міського голови від 29 грудня 2007 р. Але в оригіналі цього розпорядження Петро Євгенович Недільський не числиться.

Уже маючи зареєстрований житловий будинок, Петро Євгенович робить останній крок для безкоштовної приватизації земельної ділянки. Оскільки земля надана саме підприємцю Недільському, то для приватизації землі підприємець змушений викупити землю. Але він йде на маленьку хитрість.

Івано-Франківська міськрада приймала рішення про безоплатну передачу землі у власність на підставі документів із землеустрою та висновку управління архітектури від 18 червня 2008 року, а цей документ магічним чином зареєстрований на Дмитра Олексійовича Федоріва, а не підприємця Недільського.

Якщо коротко, то підроблене розпорядження міського голови для отримання свідоцтва про право власності на об’єкт нерухомості і підроблений висновок дозволив безплатно приватизувати землю.

Автор Василь Пролорензо