Руслан Марцінків заявив, що "будівельних" громадських активістів використовують в політичних іграх

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків в інтерв'ю газеті "Західний кур'єр" прокоментував скандал довкола затвердження детальних планів території та анонсував нові правила гри на ринку будівництва.

За словами Марцінківа, влада Івано-Франківська вперше проводить перепланування територій відкрито та показує те, що там буде будуватися.

«Раніше просто бралися якісь документи на оренду землі, брали містобудівні умови, ішли в Держархбудконтроль і будували скільки хотіли. Зараз намагаємося це впорядкувати, тому така чисельна кількість детальних планів територій розглядається на сесії міської ради», - пояснює міський голова.

Також Руслан Марцінків підкреслив, що не всім забудівникам подобаються його дії.

«Зрозуміло, що багато будівельників привикли жити за іншими правилами, але вважаю, що іншого шляху, як прийняття детальних планів територій і майбутнє прийняття Генерального плану, немає. Звісно, ще раз буду ініціювати громадські слухання, готові врахувати певні моменти. Але вважаю, що тут більше політики, ніж господарського погляду на речі. Дискусія – це нормально. Розумію, що опоненти достатньо сильні. Давно працюють на політичному ринку і часто використовують так званих громадських активістів», - говорить міський голова Руслан Марцінків.