Ця проблема є надуманою, - Марцінків не вірить у щирість "будівельних" громадських активістів

Міський голова Руслан Марцінків в інтерв’ю газеті «Західний кур’єр» прокоментував конфлікти з громадськими активістами, назвав тих, хто «стоїть» за організацією громадської критики рішень міської влади у сфері містобудування, а саму проблему назвав надуманою.

Мер заявив, що є активісти, які покликані дискредитувати міську владу, але при цьому запевнив, що шанує авторитетних громадських активістів, які мають власну позицію щодо розвитку міста.

«Шаную таких людей. Такі громадські активісти не чинять за принципом критика заради критики. А тут чітко прослідковується вплив важковаговиків, які прагнуть отримати свого міського голову. Такі як Олександр Шевченко в першу чергу. А є громадські організації,  покликані дискредитувати міську владу, мене особисто. Крім того, є ображені забудівельники, яким ми не дали забудувати зелену зону. Але такий спротив не означає, що нам потрібно не розвиватися, не робити далі. Вважаю, що ця проблема є надуманою», - коментує міський голова.

За його словами, позиція активістів та опонентів є більше політичною, ніж господарською.

«Місто повинне розвиватися. Іншого шляху, як прийняття детальних планів територій і майбутнє прийняття Генерального плану, немає. Звісно, ще раз буду ініціювати громадські слухання, готові врахувати певні моменти. Але вважаю, що тут більше політики, ніж господарського погляду на речі. Дискусія – це нормально. Розумію, що опоненти достатньо сильні. Давно працюють на політичному ринку і часто використовують так званих громадських активістів», - говорить міський голова Руслан Марцінків.