На Франківщині власникам майна час сплачувати податок на нерухомість

Головне управління Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області нагадує фізичним особам, які мають у власності нерухомість, про необхідність сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Власники квартир, загальна площа яких перевищує 60 кв метрів та власники житлових будинків, загальна площа яких перевищує 120 кв  метрів, повинні сплатити податок на нерухоме майно протягом 60 днів з дня отримання повідомлення-рішення.

 

Наразі, органами ДФС області сформовано та направлено податкові повідомлення-рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити.

 

Слід зазначити, що за порушення термінів сплати податку до платників буде застосовано фінансові санкції у вигляді штрафу у сумі від 10 до 20% своєчасно несплаченої суми податку.

 

В ГУ ДФС в області звертають увагу платників, у разі неотримання податкових повідомлень-рішень на сплату податку, або встановлення розбіжностей у наявній інформації про об’єкт нерухомості, громадянам необхідно звернутися з документами на нерухомість до державної податкової інспекції, за місцем реєстрації.