Українці стали платити більше податків за "зайві" квадратні метри

Податкова відзвітувала про кількість сплачених коштів в рахунок податку на нерухомість.

Платники податків з початку 2017 року перерахували до місцевих бюджетів 335 млн грн податку на нерухоме майно, що в 2,1 разу більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомила Державна фіскальна служба, пише Сегодня.

 

Збільшення надходжень щодо податку на житло, за даними податківців, відбулося, зокрема, через зростання мінімальної зарплати з 1 січня 2017 року до 3200 грн.

 

"Також збільшенню надходжень сприяло розширення переліку даних, необхідних для розрахунку податку, що надаються до ДФС органами державної реєстрації прав на нерухоме майно (з Державного реєстру прав на нерухоме майно) і платниками податків (на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності)", – зазначили в ДФС.

 

Податківці зазначають, що найбільші надходження від податку на нерухомість – у Одеській, Харківській, Львівській, Київській, Дніпропетровській областях та місті Київ.

 

Нагадаємо, податок на нерухомість був введений на початку 2015 року. Ним оподатковуються квартири площею понад 60 квадратних метрів і будинки площею понад 120 квадратів.