Експерти: 2018 рік буде вигідним для інвестицій

Як показують попередні дослідження, економіка країни почала свій шлях до стабілізації. Франківці продовжують шукати вигідні шляхи вкладень для збереження і примноження капіталу.

Куди вигідно інвестувати гроші франківцям в 2018 році, які є ризики і переваги – про це дізнавався Аналітичний центр Благо.

 

У минулому році лідером за інвестиціями було нерухоме майно, а от депозитні вкладення різко зменшились через значну втрату довіри до банків. Зараз ситуація не сильно змінилась. Хіба що до можливих варіантів додалась криптовалюта.

 

Криптовалюта

Віртуальна валюта відносно недавно отримала значний розголос серед молодих франківських інвесторів і багато сміливців розглядають цю можливість заробітку. Але експерти стверджують, що  це досить туманні угоди, які зазвичай тягнуть за собою втрати, аніж заробіток. У покупця при купівлі біткоїнів залишається багато питань, ніж відповідей. Незрозуміло хто продає, і в який момент може статись обвал криптовалюти. Тому здійснювати операції доводиться, тільки грунтуючись на власній інтуїції.

 

Нерухомість

Цей варіант підійде для тих, хто готовий до довгострокової інвестиції, яка гарантує стабільний високий дохід. На думку експертів, зараз найбільш вдалий час для вкладень у нерухомість. Ціни на житло поки відносно невисокі, а от згодом почнуть зростати. Хто з франківців встиг придбати житло, то не прогадав і невдовзі отримає перший зиск, а хто ще планує купівлю, то їм варто врахувати, що здорожчання житла очікується в першій половині року, тому варто поквапитись.

 

Але при купівлі нових метрів квадратних потрібно пам’ятати про такий момент як ліквідність житла. Реалізувати помешкання без проблем і за високу ціну можна при умові, що поряд є вся необхідна інфраструктура і хороше транспортне сполучення з центром міста.

 

Депозитні вкладення

Депозит є одним із досить поширених методів інвестування коштів, але підходить тільки тим вкладникам, хто розраховує на короткострокову інвестицію. Ще одним нюансом, який мають врахувати інвестори, є низька процентна ставка, а рівень винагороди за вкладення залежить від економічних процесів країни.

 

Експерти Аналітичного центру Благо зазначають, що 2018 р. буде сприятливим для інвестицій. Тому можна розглядати будь які варіанти інвестицій, але попередньо зважити всі ризики, визначити для себе скільки ви готові вкласти і протягом якого часу хочете отримати прибуток.