На Франківщині відведуть гектар землі під будівництво вітрової електростанції

Івано-Франківська облдержадміністрація дозволила підприємству «Ем-ен-джі вітри Карпат» розробити проект землеустрою щодо відведення трьох земельних ділянок для будівництва вітрової електростанції.

Відповідне розпорядження голова ІФ ОДА Олег Гончарук підписав 26 вересня.

  

У документі йдеться про три ділянки державної власності, орієнтовною площею 1,1 га, що перебувають у постійному користуванні державних підприємств «Осмолодське лісове господарство» та «Брошнівське лісове господарство».

  

Ділянки розташовані за межами населеного пункту села Липовиця, Рожнятівського району, Івано-Франківської області.

 

Водночас, розпорядження передбачає зміну цільового призначення ділянок із земель лісогосподарського призначення на будівництво, обслуговування та ремонт об'єкта енергетичної інфраструктури (будівництво, експлуатація та обслуговування вітрової електростанції).

 

Відзначимо, що проект землеустрою розробляється для передачу ділянок в оренду товариству з обмеженою відповідальністю «Ем-ен-джі вітри Карпат».

 

За даними аналітичної системи Youcontrol, підприємство зареєстроване пів року тому у Києві. Керівником фірми зазначений Віталій Щербаком. Основний вид діяльності – виробництво електроенергії. 

  

Засновником фірми є компанія «Ем-ен-джі Реньювабл Енерджі Бі.-Ві», що зареєстрована у Нідерландах, а кінцевим бенефіціарним власником значиться «Ем-ен-джі Реньювабл Енерджі Бі.-Ві» - компанія із пропискою у Туреччині.

 

 Скрін з Youcontrol