Мінрегіон заборонить будувати парковки всередині житлових кварталів

Міністерство регіональної політики, будівництва і ЖКГ України найближчим часом затвердить нові державні будівельні норми (ДБН), що забороняють облаштування парковок для автомобілів усередині нових житлових кварталів.

"У нових ДБН з планування і забудови територій ми пропонуємо заборонити проектування та організацію парковок для автомобілів усередині нових житлових кварталів. Житловий простір має використовуватися на благо мешканців будинків – створення дитячих ігрових майданчиків, зручних зон відпочинку, озеленення всередині кварталів", – повідомив заступник міністра регіональної політики, будівництва і ЖКГЛев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook, пише Finance.ua.

 

Документ рекомендує розміщувати гаражі і паркування на периферії житлових районів і міжмагістральних територіях, а також у віддалених від ігрових майданчиків та зон відпочинку місцях житлової забудови.

 

"Це можуть бути наземні, підземні та об’єднані автоматизовані або звичайні гаражі, а у випадку історичних і центральних районів міст – виключно підземні гаражі", – пояснив Л. Парцхаладзе, додавши, що гостьові парковки рекомендується розміщувати з боку вулиці або проїзду, що обмежує квартал.