Проект нового житлового комплексу на 500 квартир неподалік аеропорту винесено на громадські слухання

Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини виніс на громадське обговорення проект детального плану території для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків в межах вулиць Отця І. Блавацького – Січинського, неподалік франківського аеропорту.

Відповідне оголошення розміщене у газеті Західний кур’єр. Дозвіл на розробку проекту ДПТ Івано-Франківська міська рада надала у лютому цього року.

  

Яка саме ділянка відведена під забудову у рішенні міськради не вказано. Натомість в опублікованому газетному оголошені наведені основні техніко-економічні показники. Зокрема, вказано площу земельної ділянки у розмірі 4,21 га та площу впорядкованої території – 4,5 га.

  

За даними кадастрової карти, в межах вулиць Отця І. Блавацького – Січинського знаходиться чимало приватних, невеликих за площею ділянок, призначених під будівництво малоповерхових будинків або для ведення селянського господарства. Також там знаходиться кілька ділянок площею у чверть гектара призначені для будівництва будівель громадських та релігійних організацій. Найбільші за площею території перебувають у підпорядкуванні школи №6. Втім площа жодної із них і близько не наближається до чотирьох гектарів, що зазначені в оголошені. Водночас, в межах вулиць Отця І. Блавацького – Січинського міститься чималий шмат землі, якому не присвоєно кадастровий номер.

 

Територія в межах вулиць Отця І. Блавацького – Січинського на кадастровій карті 

 

Також в оголошені наведені інші технічні показники, зокрема:

Площа забудови – 11 900 м кв;

Площа озеленення – 15 500 м кв;

Площа мощення – 14 700 м кв;

Загальна площа - 41 750 м кв;

Площа квартир – 36 750 м кв;

Площа громадських приміщень – 2 150 м кв;

Площа господарських приміщень – 2 850 м кв;

Кількість квартир – 581 шт;

Щільність забудови – 345 люд/га;

Поверховість – 6 поверхів;

Будівельний об’єм – 185 000 м куб;

Площа забудови – 14 700 м кв.

 

Також проект ДПТ передбачає встановлення дитячого та спортивного майданчиків, облаштування майданчику для відпочинку і господарських потреб, а також парковки на 230 місць на додачу до 128 гаражів.

 

Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини виступає замовником розробленої містобудівної документації. Пропозиції громадськості приймаються до 12 квітня в приміщенні департаменту за адресою: вул. Незалежності, 9, поверх 5, каб. 504.