Топ-10 порад як правильно обрати квартиру у новобудові

Купив квартиру в сучасній новобудові, ще й за гарною ціною! Дуже часто приваблива ціна на нерухомість дозволяє забути про цілу низку інших важливих нюансів, які створюють нам комфорт. З часом, коли емоції від покупки вщухнуть, змінити чи виправити непомічені недоліки помешкання вже не буде можливості.
То чи насправді, переселяючись у нове житло, ми купуємо лише квадратні метри? Якщо ви міркуєте про новосілля, радимо спочатку прочитати 10 "золотих правил", пише 5 канал.
 

1. "А ремонт непередбачувано затягується"... І все тому, що візуально ваша квартира наче і виглядала перфектно. Втім що там у її стінах? Вам не те, щоб колупатися, а й поцікавитись не спало на гадку! Та як показує досвід людей, які зіштовхнулися із радістю переселення, інженерні системи - електропроводка, вентиляція, водопровід і каналізація - можуть завдати чимало клопоту, якщо зроблені з неякісних матеріалів. Що краще: залити сусідську квартиру після дорогого ремонту, чи перевірити надійність систем завчасно, і в разі необхідності довести все до пуття? Обирати вам.

 

2. "А де припаркуватись гостям, які от-от приїдуть святкувати новосілля?".. Наявність паркувальних місць поруч із будинком дуже важлива опція. Звісно, гості пробачать вам відсутність парковки, розуміючи, що це одноразова незручність. А от вашим рідним буде досить незручно щодня шукати вільні та безпечні зони і змагатися із сусідами за найближче місце. "Хто перший — того і штанці".

 

3. "Гості гомоніли, а галас за вікном докучав ще більше"... Панорамні вікна, гарний вид за ними неодмінно оцінять гості, які бажатимуть "многая літ" у вашій квартирі. (Якщо ви, звісно, триматимете у таємниці те, що раніше не звернули увагу на докучливі звуки за вікном: безперервний шум магістралі, заводу чи залізниці). То ж не посоромтеся відчинити вікно і дослухатись до шумів ще на стадії прийняття рішення про купівлю квартири. Сторонні звуки дуже часто набриднуть, і вам захочеться спокою, який буде можливим лише із зачиненим вікном.

 

4. "Подбали про попередній пункт — зберегли нервову систему. А попіклувались про екологічність розташування — врятували здоров’я загалом". Зверніть увагу на ландшафт, серед якого розташована новобудова. Сумлінний забудовник подбає про зелені насадження, які затримуватимуть пил і загазованість, що прямуватимуть з вулиці до вашої квартири. Звісно, посадити дерева та кущі можна й спільними зусиллями із сусідами, але в такому разі слід пам’ятати, що все має свою ціну. І чим більше роботи зробив за вас забудовник - тим дорожчим буде це житло.

 

5. "Більше пляшок та градусів, бо гості мерзнуть"! Так-так, хто зна, як доведеться гріти гостей цього вечора, а потім щодня і свою сім'ю, якщо ви не поцікавились завчасно про якісну систему опалення та наявність індивідуальних лічильників. Часто "приваблива" ціна на житло перестає бути подарунком, коли розумієш, що самому доведеться докуповувати батареї, лічильники, краники, котел і багато інших речей, про які не подбав забудовник.

 

6. "Було веселе новосілля, і прийшли нудні будні"...Де розважитись, відпочити, подихати свіжим повітрям? Насправді, це питання може видатись не проблемним, адже у місті є безліч варіантів, тому немає потреби бачити поруч із будинком дитячий майданчик, парк чи торговий центр.. Але іноді бажання прогулятися виникає спонтанно, або хочеться перейтися перед сном, чи пробігтися рано-вранці у похмуру погоду. І рано чи пізно вам набридне бути постійним заручником далеких відстаней.

 

7. "Ідилія на тихій периферії або гучне щастя в серці міста". Усвідомте, що універсального місця, де живе щастя, не існує. І в цьому немає провини забудовника. Залежно від індивідуальних потреб, можливостей, способу життя, кожен обирає місце своєї мрії. Тому не намагайтесь шукати квартиру, де є все на відстані простягнутої руки і, водночас, панує ідеальна тиша. Якщо ви хочете чути дзюркотіння річки за вікном і вдихати запах соснового лісу, то будьте готовими, що доведеться до найближчої аптеки їхати кілька зупинок. Якщо ж життя поруч із улюбленою тещею - ваш пріоритет у виборі квартири, тоді доведеться полюбити інфраструктуру, місцевість, до якої звикла ваша родичка.

8. "Освітлення - не розкіш і не окраса, а потреба". Зверніть увагу на дорогу до вашого дому від найближчої зупинки, магазину, школи. Це важливий пункт, від якого залежить безпечність вашого майна, а також здоров’я та життя самих мешканців.

 

9. "Любиш клієнтів — люби їхніх дітей". Вічна проблема нестачі місць у садках та школах у час, коли міста розростаються новобудовами, рано чи пізно торкнеться і вас, коли ваші діти чи онуки підуть навчатися. Тому навіть якщо ви лише одружилися і не плануєте поповнення у сім’ї найближчий рік-два, думайте на перспективу і шукайте відстань до найближчих навчальних закладів, куди ваші діти ходитимуть щодня - 12 років поспіль. Ідеально, якщо забудовник передбачає це у проекті свого житлового кварталу. Не зле, якщо школа вже є в межах пішохідного доступу. І добре подумайте про незручності, якщо вам доведеться возити дітей автомобілем і власні плани постійно коригувати з урахуванням транспортних потреб дітей.

 

10. "Який сусіда — така й бесіда". Здається, все перевірили, оглянули, передбачили. Що не можливо запланувати на 100% - так це сусідів. Та все ж, задля власного спокою, погляньте, хто гуляє у дворі, поспілкуйтесь про погоду, нову оселю, із мешканцями, які вже відсвяткували новосілля. Це дасть розуміння, у якій компанії вам доведеться ділити спільне майно, чи матимете однодумців, чи є із ким будувати плани, щодо подальшого розвитку благоустрою і створення комфорту.