Малогабаритні квартири – це реакція забудовників на обмежений бюджет покупців

Структура пропозиція на ринку житла змінилася. У більшості населення зменшилися можливості для накопичення коштів і інвестування їх у купівлю житла.

Про це розповів Костянтин Олійник, заступник керівника департаменту стратегічного консалтингу компанії UTG, інформує Побудовано з посиланням на портал нерухомості.

 

«Незважаючи на те, що є тенденція до збільшення загальних доходів домогосподарств, їх витрати і інфляція ростуть швидше. Це тягне за собою, зокрема, скорочення бюджету покупки житла. Якщо раніше – у період з 2009 по 2013 роки люди обирали квартири більших площ, то зараз, в умовах обмеженого бюджету, купують менші квартири. Це призвело до зміни у структурі пропозиції. Зокрема, зумовило появу нових, екстремально-малих форматів житла від забудовників – однокімнатні квартири площею близько 20 кв. метрів, а двокімнатні – 35-40 кв. м», – зазначив експерт.

 

 Нагадаємо, експерти вважають найбільш затребуваним сегментом на ринку житлової нерухомості так звані смарт-квартири - житло невеликою площею, де можна облаштувати комфортне проживання. Такі квартири найчастіше зустрічаються в новобудовах економ-сегмента, а також в житлових комплексах класу "комфорт".