Українці почали активніше інвестувати в первинну нерухомість. Інфографіка

На ринку первинної нерухомості столичного регіону експерти продовжують фіксувати позитивну динаміку зацікавленості потенційних інвесторів у придбанні житла. Про це свідчать дані чергового аналітичного звіту, підготовленого компанією "Альянс Новобуд".

"Інтерес до нерухомості в жовтні виріс як в Києві, так і в передмісті. Темпи зростання по відношенню до вересня в Києві були позитивними (+ 8,6%). У Київській області зафіксовано зростання 2,4%", - говориться в документі. Показово, що позитивна динаміка, що зберігається і на ринку столиці, і на ринку передмістя, має різну амплітуду, повідомляють Українські новини. 

 

"Інтерес до нерухомості в передмісті стабільний  протягом останнього року. А ось у Києві ситуація дещо інша: тут інтерес до нерухомості стабільний з початку 2016 року, тобто протягом 22 місяців", - відзначають аналітики компанії "Альянс Новобуд".

 

На їхню думку, остаточні висновки про те, чи є інформація, що фіксується динаміка довгостроковим трендом (на противагу теорії про сезонне зростання), можна буде зробити в наступні 5-7 місяців. У той же час сьогодні є всі підстави прогнозувати посилення зацікавленості інвесторів у придбанні житла на первинному ринку.

 

"Найближчим часом перспективи ринку нерухомості буде визначати динаміка ставок по депозитах. Вони вже досить низькі, а на такому рівні привабливість інвестування в будівництво збільшується", - вважають експерти.

 

Крім того, впливати на ситуацію будуть і ризики девальвації національної валюти, що частково реалізувалися у вересні - жовтні поточного року.

 

"При відсутності потрясінь ми очікуємо подальшого пожвавлення ринку і, як наслідок, поступового підвищення цін на нерухомість", - заявляють аналітики "Альянс Новобуд".

Оцінка інтересу до покупки житла

в передмісті і містах-сателітах у порівнянні з Києвом